Kako se našminkati na dan venčanja?

Na dan venčanja mlada je već sredila frizuru, garderoba pripremljena, i ostalo je za kraj našminkati se. To je poslednja stvar pred prvu pojavu pred mladoženjom toga dana (ukoliko niste pokvarili ovu simpatičnu tradiciju), i od nje dosta toga zavisi. Može znatno unaprediti izgled, ali ga i pokvariti, a s tim je u direktnoj vezi i vaše raspoloženje. U želji da se tada izgleda što je moguće bolje, može se i pogrešiti, što baš i ne bi bilo zgodno za ovakav, uslovno rečeno, jedini dan u životu. Ukoliko ste i vi blizu svega ovoga, pa i ako niste, a planirate za ubuduće, pridržavajte se sledećih osnovnih pravila kako biste ostali deo dana lepo proveli.

Prvo, nikako ne isprobavajte novi imidž. Neka to bude prethodno isprobana šminka, bilo da se sami šminkate ili ste to prepustili nekome drugom. Eksperimentišite na vreme, ne ostavljajte sve za poslednji čas. Ako ste se odlučili za profesionalnog šminkera, iako se to podrazumeva, proba je obavezna. Koliki god on profesionalac bio, možda vi nećete biti zadovoljni. Gledajte da je to neko čiji rad veoma dobro poznajete. Stoga, ništa ne prepuštajte slučaju niti se uzdajte u preporuke bez probe.

Važno je ne uklapati boje sa opštom temom, tj. sa odevnim predmetima. Ne možete pogrešiti ako se pridržavate jednostavnog i klasičnog stila. Nijanse šminke treba da istaknu prirodnu boju vaše puti, s tim što je potrebno da budu u malo jačem tonu nego obično. Tako ćete izbeći da izgledate isprano na fotografijama.

Oči

Za celo lice pa i za oči važi pravilo – što jednostavnije. Izaberite neku svetlu nijansu senke, npr. svetloružičasta, svetloljubičasta, i što da ne – boja banane. Boju banane i sve ostale boje koje obično ne nosite ne zaboravite da isprobate na vreme. Svetlu senku nanesite od linije trepavica do kosti obrve, a zatim tamnim nijansama uokvirite oči: tamnija siva, braon, mornarsko plava ili mahagoni. Izbor odgovarajuće nijanse zavisi od boje očiju.
Maskara koju koristite neka bude ona kojom ste obično zadovoljni, ona kojom ostvarujete željene efekte, uz jedini uslov da bude vodootporna. Uz jednostavan elegantan stil najbolje ide crna boja maskare.

Ten

Izuzetno je važno da imate na umu da se ne šminkate za veče. Jača šminka nije isto što i šminka za veče. Ne treba nanositi po nekoliko slojeva pudera, jer ćete time samo dobiti izveštačen izgled. Boju rumenila uskladiti sa bojom tena. Crvenkasti tonovi na obrazima izgledaju divno na tamnijoj koži, a koralne i ružičaste nijanse prosto blistaju na svetlijoj puti.

Usne

I boja ruža zavisi od vašeg tena. Tako ruž tamnije nijanse, kao što je boja vina ili grožđa, predstavlja najbolji izbor za žene tamnije puti, a crvenkastoružičaste nijanse izgledaju bolje na svetlijoj koži. Izbegavajte žućkaste nijanse, kao što su većina braon tonova i svi tonovi narandžaste. Boja čokolade je smelija, ali izuzetno izgleda samo kada se dobro uklopi.

Ako imate deveruše, ne zaboravite da podelite ove savete sa njima. Razmišljajte o svemu na vreme, a posle samo gledajte da se dobro provedete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.