U trendu

Kako se otarasiti oklembešenog stomaka?

Danas se, generalno uzev, previše sedi, a premalo kreće. To ostavlja različite posledice na zdravlje, od kojih je jedna i stomak veći nego što biste želele. Ovaj problem je, srećom, daleko od nerešivog.

Za početak, nije loše razumeti kako zbog previše sedenja dolazi do stvaranja „stomačića“, čak i ako nemate višak kilograma. Odgovor je jednostavan – kada ste skoro konstantno u sedećem položaju, kičma se povija a mišići se opuštaju. Plus, nastaju i problemi s varenjem hrane, pa dolazi do nadimanja stomaka.

U ovakvom slučaju pomažu masaže takozvanim termoaktivnim kremama, koje greju prilikom utrljavanja i podstiču cirkulaciju krvi. Masažu treba raditi odozdo nagore, kako bi se zagladili nabori na stomaku koji su nastali sedenjem.

Naravno, neophodne su i vežbe. Od najveće pomoći su pilates vežbe ili neke njima slične – bitno je da zatežu stomačne, a istežu leđne mišiće. Nije neophodno da idete na neki trening samo zbog ovih vežbi, možete i da pitate nekog pilates ili fitnes instruktora, ili fizioterapeuta, da vam pokaže nekoliko vežbi koje bi vam koristile.

Što se problema s varenjem i s nadimanjem stomaka tiče, tu će pomoći jedan jogurt dnevno, jer će uravnotežiti bakterijsku floru u organima za varenje. Pomoći će i kašičica jabukovog sirćeta u čaši vode ujutro, jer će i to podstaći pravilan rad organa za varenje.

Podrazumeva se da ni uz sve navedeno stomak neće nestati preko noći, baš kao što nije ni nastao preko noći, niti od toga što ste se dva-tri dana osećale baš lenjo pa se niste dovoljno kretale. Međutim, ako želite ravan stomak, uz metode koje smo naveli možete ga imati, uprkos tome što vam je posao da osam (ili i više) sati dnevno provedete sedeći pred kompjuterom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar