Kako „skinuti“ zimsko lice

Koža lica posebno je osetljiva tokom hladnih zimskih dana. Čak i najtvrdokorniji „debelokošci“ osećaju posledice boravka na hladnom vremenu. Svaki tip kože različito odgovara na vremenske uslove, ali minimum nege (blagi losion i umivanje) može da predupredi moguće smetnje.

Najčešća zimska tegoba u vezi sa kožom jeste njena suvoća. Osobama sa suvom kožom posebno se preporučuje da odvoje vreme za brigu o koži – to podrazumeva redovno nanošenje odgovarajućih krema i upotrebu blagih sapuna prilikom umivanja.

Iako mešovita koža slovi za otpornu, uticaj hladnoće i vetra može dodatno pogoršati postojeće probleme. Koža obraza često postane suvlja, dok linija koja spaja čelo, nos i predeo oko usta (poznata kao t-zona) i dalje predstavlja problematičan areal (koža se u tom delu više masti). Tada treba koristiti „kombinovane“ preparate i ujedno obratiti posebnu pažnju na higijenu – ne dodirivati kožu često i skloniti kosu sa lica da bi se smanjilo mašćenje kože i redukovala (neizbežna) količina mikroskopske prljavštine.

Upotreba maski na bazi bilja takođe prija većini tipova kože. „Teže“ preparate za piling ipak treba upotrebiti uz asistenciju kozmetičara da ne bi došlo do iritacije već osetljive kože.

Za zdrav izgled kože dovoljno je da postoji dnevni kontinuitet nege (najjednostavnijim) kozmetičkim preparatima. Rezultat je sjaj i mladost kože, odmoran izgled koji će vas izdvojiti iz mase sivih „zimskih“ lica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.