U trendu

Kako ubiti dosadu

„Dosadan je onaj ko ima nekoliko starih misli koje mu svakog dana iznova padaju na pamet.“

Svakodnevica u svem ponavljanju i nizu beskrajnih, stalno istih dužnosti – ponekad postaje naporna. Ipak, postoji hiljadu i jedna zanimljiva stvar koju možete uraditi, te učiniti svoje vreme prijatnijim i sadržajnijim. Problem je u tome što takve ideje ne padaju na pamet u pravom trenutku: ako ste celog dana mozgali sa kim da izađete i kuda, sutradan ćete (kada već imate gomilu obaveza na vratu) dobiti barem dva interesantna poziva na piće.

U gradu je gotovo uvek moguće naći dobar koncert, pozorišnu predstavu ili novi film. Ako i to ne „upali“ – na kraju, tu je bar najbolja prijateljica sa kojom će dobra partija razgovora zasigurno ispuniti vaše slobodno vreme. Možda niste u mogućnosti da, poput nekih, unajmite sebi gardu zabavljača koji će se truditi oko vas, ali učinite nešto sami za sebe: promenite za početak bezvoljan izraz lica.

Pustite mašti na volju, uradite najluđu stvar koju ste ikada poželeli da uradite – pa makar to bilo farbanje kose u zeleno, šokiranje najkonzervativnijeg komšije nekom radikalnom izjavom, ili naprosto poljubac upućen mrzovoljnom prodavcu iz obližnje radnje.

Uostalom, već i sama pretpostavka da nešto treba da se desi da bi vas zabavilo – ukazuje na razmaženost: ne smete očekivati da vas neko konstantno zabavlja – naučite da na najbolji način zabavite sami sebe. Na primer, završite bar neki od sitnih poslova koje odlažete već mesec dana – i shvatite to kao pobedu nad sopstvenom lenošću.

Iskoristite svoju dosadu kao podsticaj – dokažite i sebi i drugima da se odlično možete provesti on your own.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.