Kako učiniti da lak za nokte traje duže?

Verovatno i vi kao mnoge žene žurite kada lakirate nokte, jer je to često ono što poslednje radite pred odlazak u grad. Da bi lak trajao duže, potrebno je samo nekoliko minuta više nego obično. Ti dodatni minuti će se u potpunosti isplatiti ako budete poslušali sledeće savete.

Počinjemo sa čistim i ispoliranim noktima. To je od velike važnosti jer se prirodna ulja i svaki losion mogu zadržati na noktima i izazvati ljuštenje laka. Zato, posle poliranja nemojte više ništa stavljati na nokte, osim malo acetona ako vam se učini potrebno, pri čemu ćete paziti da aceton nije uljani, i nemojte ga mnogo nanositi jer će isušiti vaše nokte.

Uvek nanesite osnovni sloj laka. Prvi sloj ne mora biti isti kao i gornji, a najbolje je da to bude lak koji služi za očvršćavanje i negovanje noktiju. Oni su najčešće neutralnih tonova, kao što su prirodna boja kože, boja mesa ili čak bezbojni. „L“Oreal“ je izbacio na tržište nove linije lakova pod imenom „Forte pastel“ i „Forte ciment“, koji su idealni kao prvi sloj.

Nemojte nanositi lak u debelim slojevima. Ne samo da će se on teže sušiti već će se i lakše guliti i izazivati cepanje, odnosno raslojavanje samog nokta. Dopustiti da se lak dobro osuši je takođe veoma važno, jer će onda sledeći sloj prianjati mnogo bolje za nokat.

Poznato je da je za lepu kožu i kosu važna ishrana, a ona je podjednako važna i za lepe nokte. Pored toga što bi trebalo da pripazite kakvu hranu unosite u organizam, gledajte da ponekad popijete i vitaminske kapsule (vitamin B).

Mažite ruke posebno se zadržavajući na noktima u ovim zimskim mesecima. Štitite ruke od hladnoće rukavicama, a od preteranog isušivanja kože i noktiju u zatvorenim prostorijama, branite se hidratantnim kremama. Kada imate vremena, posle završenih obaveza ili vikendom dok čitate knjigu ili gledate televiziju, potopite nokte u maslinovo ulje.

Ako ste uspeli u pokušaju da učinite svoje nokte lepim, probajte francuski manikir. Nanesite belu olovku ispod noktiju, a svetli lak preko. Nokti će izgledati uredno i elegantno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.