Kao šupa ili kao katedrala

Za muškarce se nekad kaže da neki od njih stare kao šupa, a neki kao katedrala – ovi drugi su, s godinama, sve privlačniji. Nešto slično bi moglo da se kaže i za dame. Neke od njih samo postaju starije, a neke, bez obzira na sve veći broj godina, sve privlačnije.

Ima onih koji će se, kada su žene u pitanju, držati onog „što mlađe, to bolje“, ali ima i onih kojima su zrelije dame znatno privlačnije, i smatraju da one imaju mnogo više da ponude. To se neće odnositi na svaku stariju ženu, ali verovatno ste i same primetile starije dame koje su i dalje veoma privlačne. Ne samo fizički, već je u njihovom društvu prijatno, prosto zrače pozitivnom energijom, rado će vam pomoći kad mogu, instinktivno ćete se njima obratiti za savet, a čak i kada vam ništa nije potrebno od njih, rado ćete biti u njihovoj blizini.

Ma, samo kad se pojave, vama se osmeh razlije licem, i nadate se da ćete vi, kad dospete u njihove godine, bar upola biti kao one.

A kako muškarci reaguju na njih? Ako nisu udate (uglavnom veoma srećno), biće tu onih koji im se udvaraju, a biće i bračnih ponuda. I to vas, kad se o takvoj dami radi, nimalo ne začudi – potpuno razumete da bi neko želeo da ostatak svojih dana provede uz nju.

U čemu je stvar? Kako one postanu takve? Najčešće tako što „žive punim plućima“, uvek imaju neka interesovanja, život im se zaista retko svede na puko preživljavanje. Za takav način života nije neophodno biti bogat – jeste, duhovno će vas obogatiti ako imate priliku da proputujete ceo svet, upoznate se sa različitim kulturama, vidite kakvih sve lepota ima u svetu, kako ljudi žive u različitim zemljama… Ali, uvek je moguće puno toga naučiti i sebe duhovno obogatiti – i u vašem sopstvenom okruženju ima mnogo toga što vam nije poznato i lepih stvari kojima se možete baviti.

Nekome je to gajenje biljaka, nekome učenje stranih jezika, pronalaženje novih recepata i eksperimentisanje u kuhinji, eksperimentisanje sa sopstvenim domom kako bi se od njega načinilo prijateljsko i gostoljubivo mesto, druženje s dragim osobama i učenje od njih… Kada je um otvoren za lepe stvari, onda ih i pronalazi, i biva obogaćen njima, i za to nije uvek potrebno ni mnogo novca ni mnogo energije. To je nešto što je dostupno svima koji to žele.

A kada se živi na taj način, to se primeti na osobi. Primeti se čim je vidite. Moguće je da ona ne odgovara nekim standardima lepote, moguće je i da ima fizičku manu ili mane – na njoj to postane potpuno nebitno, deo njenog šarma. I tako, ta dama neće samo izgledati starije kako vreme prolazi, starije i sve više oronulo, poput neke šupe – postajaće sve privlačnija, na svaki način.

I, kao što smo rekli, takva vrsta lepote je dostižna svima koji je žele.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.