Kojem tipu od ova 4 ste najsličniji? Pronađite svoju siluetu i otkrijte nešto jako važno o sebi

Za izgled svake žene odgovorno je, ne samo genetika, već i jedna od žlezda, koja je po prirodi aktivnija od drugih. Konvencionalno, ženske figure se mogu podeliti na četiri tipa.

Ove 4 siluete mogu se smatrati najrasprostranjenijima – njihove karakteristike su zastupljene kod većine žena. Odaberite jednu, kojoj ste najsličniji i proverite šta označava svaka od 4 tipa figure.

Naravno, takvu klasifikaciju ne možemo nazvati idealnom i nepogrešivom, jer rad našeg organizma zavisi od mnogih faktora, prenosi uspesnazena.com.

Odaberite jednu siluetu, kojoj ste najsličniji, a odgovore pronađite u nastavku.

Jabuka (dominantna – nadbubrežna žlezda)

Osnovna obeležja: gornji deo tela primetno je krupniji od donjeg. Kod žena ovog tipa, obično su prisutna široka ramena, izrazite grudi, manja zadnjica, jake ruke i noge.

U većini slučajeva, koža kod predstavnica ovoga tipa je prirodno čvrsta, one nemaju sklonost celulitu. U slučaju dobijanja suvišnih kilograma, prvo se debljaju grudi, ruke, stomak.

Psihološke osobine: Dame s takvom figurom obično poseduju izrazite liderske veštine, vrlo brzo donose odluke, samostalne su i odgovorne. Ipak, postoji jedna mana- one ne znaju meru u radu, odmoru, u hrani ili bavljenju sportom.

Preporuke: Savršeno im odgovara vegetarijanska ishrana. Ponekad se treba isključiti od briga i naučiti da uživate ​​u jednostavnim stvarima. Za održavanje forme najbolje odgovara – plivanje.

Pravougaonik (dominantna žlezda – hipofiza)

Osnovna obeležja: Telo podseća na figuru tinejdžera: uski kukovi, nema jasno izražen struk. Ruke i noge obično nisu duge, a glava izgleda veća. Takođe, za ovaj tip je karakterističan dugačak struk, i mala okrugla zadnjica. Žene s takvom figurom teško dobijaju na težini, prvo se debljaju u predelu stomaka. Slabi limfni sistem može biti razlog za otoke i suvu kožu.

Psihološke osobine: Dame ovog tipa najčešće su introvertirane, sklone su umetnosti i nauci. Mogu izgledati nedruštvene i zatvorene, ali ne zbog nespremnosti za komunikacijom, nego zbog činjenice da su same sebi dovoljne. Ponekad, previše duboko uranjaju u svet svojih misli, zaboravljajući na realnost i svakodnevne stvari.

Preporuke: Odlično će odgovarati ishrana na bazi unosa proteina i smanjenim unosom ugljenih hidrata. Za harmoniju duše, ženama ovog tipa neophodno je da budu okružene lepim stvarima. U kući treba da bude što više cveća i mirisnih sveća. Što se tiče vežbanja, odlično će odgovarati vežbe opterećenja (body building).

Peščani sat (dominantna – štitna žlezda)

Osnovna obeležja: Figura podseća na peščani sat. U slučaju dobijanja na težini, takve dame se debljaju u predelu trbuha i kukova (udovi često ostaju tanki, čak, i kod povećane težine). Nedostaci ovog tipa su slabi mišići i vrlo krhke kosti. Takođe, mogući su problemi zbog tanke, suve kože, a postoji i sklonost celulitu.

Psihološke osobine: Takve žene su vesele, aktivne i druželjubive. Vrlo su komunikativne. Zahvaljujući tome, lako se uklapaju u bilo koje društvo.

Preporuke: U ishrani treba davati prednost zelenom povrću (salata, brokoli, kupus, grašak, zelene mahune itd) i mlečnim proizvodima niskog procenta masti. Voće, hleb, alkohol, kofein najbolje je maksimalno ograničiti. Za uklanjanje stresa i i napetosti na kraju radnog dana, odlično će odgovarati vruć tuš. Od sportskih aktivnosti preporučuju se grupne aktivnosti i ples.

Kruška (dominantna žlezda – jajnici)

Osnovna obeležja: Kod predstavnica ovog tipa može se videti klasično žensko telo s uskim gornjim delom, zaobljenim kukovima i zadnjicom. Silueta podseća na krušku. Dobijanje težine obično počinje baš na kukovima, a struk i stomak zaokružuju se poslednji. Postoji sklonost celulitu.

Psihološke osobine: Ove dame su vrlo brižne, dobrodušne i osećajne. Lako se uklapaju s novim ljudima, kao da osećaju njihove misli i težnje. Zbog usporenog metabolizma, može se primetiti neka spoljna nezainteresovanost, ali to je varljiv utisak, jer unutar ovakve žene krije se prava bura emocija.

Preporuke: Birajući ishranu, obratite pažnju na voće i povrće, takođe, i na lake proteine. Bolje je zaboraviti na maslac, margarin, umake, čokolade i testenine. Za psihološki komfor vam je neophodna komunikacija.

Izbegavajte samoću, ali klonite se agresivnih i nervoznih ljudi. Disanje i joga će pomoći u oslobađanju od napetosti i akumulaciji pozitivne energije. Ne zaboravljajte da imate usporen metabolizam, zato je fizička aktivnost neophodna, naročito vežbe izdržljivosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.