Koliko često žene masturbiraju: Brojka je manja nego što biste pomislili

Masturbacija je normalan, zdrav i prijatan deo života. „Solo seks“ je odličan način da se oslobodite stresa. Istražujete svoje telo na bezbedan način da biste saznali šta vas seksualno uzbuđuje, a zatim to prenosite svom partneru.

Da li ste se ikada zapitali koliko često žene masturbiraju?

U proseku, žene imaju manje orgazama od muškaraca. Neki stručnjaci veruju da bi za to mogla biti kriva stigma koja okružuje žensku masturbaciju.

Istraživači sa Državnog univerziteta u Minesoti otkrili su da su žene koje su bile izložene negativnim znakovima o masturbaciji u mladosti često imale negativne stavove o masturbaciji kao odrasle osobe.

Iako ne postoji jedinstveni pristup masturbaciji, postoje neki zanimljivi nedavni podaci o tome koliko često žene masturbiraju. Istraživanje na 6.000 muškaraca i žena iz 12 zemalja širom sveta, koje je sproveo brend Womanizer, pokazalo je da žene masturbiraju otprilike jednom nedeljno, odnosno približno 49 puta godišnje.

Muškarci masturbiraju u proseku tri puta nedeljno ili otprilike 154 puta godišnje. Istraživanje je takođe pokazalo da 35 procenata ispitanih žena nikada nije masturbiralo, u poređenju sa samo 18 procenata muškaraca, iako su svoj libido ocenili prilično isto, prenosi Klix.ba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.