Kontraceptivni bikini?!

Kontraceptivni bikini, vakcina protiv trudnoće i hormonski gelovi bi mogli da se nađu u grupi sredstava za kontracepciju koja će nam biti dostupna u budućnosti. Ove futurističke prognoze je dala klinika Marie Stopes iz Engleske. Nju je u Londonu 1921. godine osnovala dr Marie Stopes i to je bila prva britanska ustanova u kojoj su žene mogle da dobiju savete o kontracepciji. Da bi obeležili 80 godina postojanja, ljudi iz Marie Stopes International su zamolili stručnjake da predvide „idealna sredstva za kontracepciju budućnosti“.

Prema njihovim rečim, do 2010. godine, među ovim metodama će se naći:

Bikini za oba pola: Jedna japanska kompanija razvija gaćice od lateksa sa ugrađenim kondomom. Njih će moći da koriste i žene i muškarci za maksimalno bezbedan seks.

Gelovi i sprejevi: Naučnici se nadaju da će u narednih 10 godina razviti sprejeve i gelove koji sadrže hormone i zahvaljujući njima sprečavaju trudnoću.

Pilula budućnosti: Istraživači u SAD rade na novoj kontraceptivnoj piluli koja se zove „Seasonale“. Žene će je uzimati 84 dana u godini i imaće samo četiri menstruacije godišnje.

Prirodne metode uključuju elektronsku spravicu koja prilikom držanja kraj uha, meri nivo hormona i tako pokazuje da li se žena nalazi u periodu ovulacije ili ne.

U „daljoj budućnosti“, planiranje porodice bi moglo da uključuje injekciju kojom se vrši „imunizacija“ žena na trudnoću tako što se sprečava vezivanje sperme za jajnu ćeliju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.