Korist od malih, ali čestih obroka

Ukoliko se uvek osećate kao da ste spremni za naredni obrok, dopašće vam se ova vest: zamena tri obroka za pet ili šest dnevno može da bude od iznenađujućeg značaja za vaše zdravlje. Evo koristi od unošenja mini-obroka:

Ubrzavate sagorevanje kalorija

Unošenje i varenje hrane troši kalorije. Ako jedete male porcije hrane na svaka tri sata (pet-šest obroka dnevno), sagorećete 10 procenata više kalorija no obično. To je oko jedan kilogram manje mesečno.

Odmarate srce

Nova istraživanja pokazuju da obilni obroci desetostruko povećavaju rizik od srčanog udara u narednih sat vremena posle uzimanja hrane. Posle jedne obilne večere, srce kuca 20 do 30 procenata brže, čime se ono značajno napreže.

Ublažavate PMS

Pre menstruacije, nivo šećera u krvi se menja što može da izazove neke od PMS simptoma. Mini-obroci mogu da stabilizuju nivo šećera u krvi, da se bore sa promenama raspoloženja, iznenadnim potrebama za određenom hranom i sa glavoboljama.

Činite svoj stomak srećnim

Obilni obroci mogu da povećaju pritisak u vašem stomaku i da izazovu stomačnu kiselinu. Mini-porcije vas oslobađaju i tih problema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.