U trendu

Kovrdže „podivljale“ od vlage

Leto za mnoge donosi uživanje – toplo vreme, više sunca, godišnji odmor – ali kada se iskombinuju leto i vlaga, to može da donese i neke probleme. Jedan ne baš ozbiljan, ali prilično iritirajući problem je kad vaša kovrdžava kosa prosto "podivlja" od vlage.
Ta vrsta problema može da izgleda kao sitnica – ako problem nije vaš, ili ako se ne radi o kosi vaše ćerkice. Međutim, krajnje je neprijatno kada vam se zbog vlage kosa još više ukovrdža, kao da vam ranije nije bilo dovoljno teško da je raščešljate, i uz to počne da liči na nekakav žbun ili gnezdo. Muke žive – ali se s tim može izaći na kraj.
Ovakva vrsta problema biće izraženija ako vam je kosa suva. Što je kovrdžava kosa suvlja, to su problemi s vlagom veći, pa je očigledno rešenje redovno hraniti kosu i dodavati joj vlagu hidrirajućim preparatima. Redovno koristite bogati regenerator koji će vašu kovrdžavu kosu održavati vlažnom, a možete i da, posle tuširanja, u kosu dodate kondicionirajući sprej koji se ne ispira, i da kosu pokrijete kačketom da se ne bi razletela dok se suši.
A šta ako je do štete već došlo, i dođe vam da vrisnete kad se pogledate u ogledalo, same sebi ličite na vešticu iz crtaća? Nakvasite dlanove i pređite njima preko gornjeg sloja kose kako biste vlasima dodale vlagu i malo smirile kosu. Nakon toga, upotrebite vosak, kako vam kosa ne bi izgledala tako nekontrolisano, i namotajte kovrdže oko prsta kako biste im dale definisan i uredniji izgled. A od sledećeg pranja, počnite s redovnim korišćenjem bogatog regeneratora, kako bi vaša kosa stekla dovoljno sopstvene vlage da joj ona koja dolazi spolja ne pokvari izgled.
Možda i nije velik životni problem, ali jeste jedna od onih sitnica koje život znače – ukrotiti neukrotivu i problematičnu kosu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.