U trendu

Kraći ili duži džemperi?

Kratke jaknice, kratki letnji džemperi, kratke bluzice, sve to ume jako lepo da izgleda. Međutim, problem je što to ne stoji svakome podjednako dobro, i može da proizvede efekat koji vam se baš i ne dopada, umesto lepog izgleda kakav želite.
O čemu se radi? Reč je o lepoj garderobi, zar ne? Jeste – kratki džemperi, kratke jaknice ili bluzice mogu da daju veoma lep, svež, mladalački izgled, i zato ih mnogi vole. Samo, s takvom garderobom postoji problem: vizuelno vam skraćuju figuru, što može negativno da se odrazi na vaš izgled.
Damama koje su visoke ovo vizuelno skraćivanje neće nimalo smetati. Neće nešto posebno smetati ni sitnijim damama, ne ako su vitke – jeste da će izgledati još sitnije, ali ne toliko da bi ličile na patuljke, pre će delovati još nežnije i ženstvenije. Međutim, ako niste visoke i imate viškova, naročito na bokovima, kratak džemper vam baš i neće laskati, jer će vam vizuelno skratiti figuru, i tako vam "preraspodeliti" težinu da delujete još punije. Može se desiti da uz takav džemperić (jaknicu, bluzicu) inače neznatan višak kilograma, do tada neupadljiv, postane primetan.
S druge strane, dugačak džemper (dužina tunike, na primer) će vam vizuelno izdužiti figuru. Može malo i da pokrije viškove, ali glavni efekat je u izduživanju figure, zbog čega se težina vizuelno prerasporedi, i viškovi postaju manje upadljivi.
Naravno, ne treba ni preterati s dužinom i veličinom – sitnije dame bi u predugačkom džemperu delovale "izgubljeno", kao da su uzele preveliku garderobu ili poput devojčica koje su krišom pozajmile mamin džemper; ali, izuzev toga, dugačak džemper je za većinu dama koje žele da deluju vitko sigurniji izbor. Kratki džemperi (jaknice i slično) jesu super, ali za njih zaista treba imati građu (i u pogledu visine, i kilograma, i sklopa kostiju), dok oni duži dobro stoje znatno većem broju dama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)