U trendu

Kraljica Holivuda: Pobegla je iz Jugoslavije i postala maćeha Lajze Mineli

Dušica Radosavljević u SAD-u je poznatija kao Deniz Hal, kraljica društvene scene i žena bez koje ne može da prođe ni jedno važnije okupljanje u Holivudu.

Njena životna priča je neverovatna. Kao mlada devojka pobegla je iz Jugoslavije, tačnije iz Beograda gde je živela u siromaštvu, u Italiju. Bila je izbeglica bez dokumenata, a živela je u izbegličkom kampu. Počela je da radi kao manekenka za neke manje modne kuće i tada je upoznala svog prvog supruga, bogatog italijana Đuzepea Gigantea.

„Pre udaje nisam znala da je toliko bogat. Tada sam imala 16 godina, pet haljina, dve torbe i tri para cipela. Bilo mi je teško, ali sam osećala da me čeka nešto divno“, rekla je pre 15 godina za srpski Glas javnosti.

Sa prvim suprugom proputovala je ceo svet. Ipak, razveli su se i Dušica je otišla u SAD gde je upoznala Vinsentea Minelija, oca poznate Lajze Mineli. Udaje se za njega i tako postaje maćeha slavnoj holivudskoj divi kojoj je i danas velika podrška. Brak sa Minelijem bio je njena ulaznica u svet glamura. Počela je da se druži sa velikim zvezdama i polako stvarala ugled u Holivudu.

Zatim upoznaje Prentisa Hala, jednog od najbogatijih Amerikanaca, postaje njegova ljubavnica, ostavlja Minelija i seli se u San Francisko. I danas tvrdi da je on bio najveća ljubav njenog života.

https://www.instagram.com/p/-SQKbfIrPM/

Halova tadašnja supruga znala je za njegovu aferu sa Dušicom pa je 1969. godine, kada je shvatila da neće moći da spasi brak, počinila samoubistvo.

Dušica, odnosno Deniz tada je dobila titulu „kraljice San Franciska“, organizovala je najpopularnije zabave u gradu, družila se čak i s Reganovima, a nakon Titove smrti na njegov pogreb je došla kao član američke delegacije.

Danas je i dalje jedna od najuglednijih članica holivudske društvene elite i vreme provodi sa brojnim zvezdama, a učestvuje i u humanitarnim akcijama, prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.