Kreme, kremice…

Za negu lica i tela upotrebljavaju se najrazličitije kreme, losioni, mleka, serumi, maske… Svaki od ovih preparata ima svoju ulogu u nezi, a često se i kombinuju i dopunjuju. Zato, evo malog podsetnika o pravilnoj upotrebi ovih sredstava. Još jedno podsećanje: bez obzira na to da li se šminkate ili ne, obavezno čistite lice ujutro i uveče. Koža bez šminke lakše diše, ali se na njoj i dalje skupljaju nečistoće.

Sredstvo za regeneraciju kože dovoljno je koristiti jednom dnevno. Najbolje uveče, jer se noću koža najviše obnavlja, ali može i ujutro, pre hidratantne kreme. Moguće je istovremeno koristiti više sredstava za negu kože, a koliko, to zavisi od tipa vaše kože. Ukoliko vam je koža masna, moći će da upije najviše dva preparata odjednom. Veoma suva koža može da upije tri do četiri kreme. Kakva god da vam je koža, uvek prvo treba staviti sredstvo koje joj je najviše potrebno i sačekati da koža upije to sredstvo pre nego što stavite sledeće.

Krema za negu kože oko očiju uvek se nanosi pre kreme za lice. Dobro je znati da kreme za lice nisu primerene nezi kože oko očiju – ukoliko ih ipak nanesete na kapke, nemojte se iznenaditi ako nateknu i pocrvene.

Idealno je da se piling i maska koriste u istom danu. Na kožu očišćenu mlekom nanesite piling – tako ćete odstraniti sve nečistoće i odumrle ćelije kože, koje joj ne dopuštaju da upije aktivne sastojke maske. Posle toga, vaša koža će biti spremna za masku.

Kad je reč o kremama za mršavljenje, one često, naročito ako su u obliku gela, sadrže alkohol, koji isušuje kožu. Ukoliko biste prvo nanele hidratantno mleko (da sprečite isušivanje kože), efekat kreme za mršavljenje bio bi znatno slabiji. Zato je najbolje da prvo nanesete kremu za mršavljenje (uglavnom rastvaraju masnoće i podstiču drenažu), a zatim mleko koje će vam ovlažiti kožu i dati joj mek i baršunast sjaj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.