U trendu

Kupovati ono što možete da ponesete

Većina žena voli da kupuje, bilo da se radi o kupovanju cipela, garderobe, kozmetike ili namirnica i ostalih potrepština neophodnih za kuću. Neretko se desi da čak i u kupovini onog potrebnog za kuću i porodicu preteraju, što se negativno odrazi na kućni budžet – tu postoji jedan zgodan trik.

Prilikom kupovine u supermarketu veliki broj žena se opredeli za kolica (a tek što deca vole da ih kotrljaju unaokolo, pa i da se trkaju…). S kolicima je nezgodno to što u njih može da stane puno toga, a vama nije uvek neophodno toliko mnogo stvari. Ali, eto, kolica izgledaju praznjikavo… Pa u njih dodate još nešto (neće da se baci), i još ponešto (moglo bi zgodno da dođe), i tako potrošite više nego što ste nameravale, i to na stvari koje vam nisu zaista potrebne – neretko ispadne da ste kupile više nego što vaša porodica može da potroši dok traje rok upotrebe, pa se kupljeno baci, što je, bukvalno, bačen novac.

Trik koji smo pomenuli na početku jeste da ne koristite kolica. Nemojte koristiti ni korpu – koristite veliku papirnu kesu bez ručki (kad u nju stavite ono što vam je potrebno, možete je spustiti u korpu da biste sebi olakšale čekanje pred kasom, ali samo ako ste sigurne da naknadno nećete ništa dodati). U pomenutu kesu stavljajte stvari koje uzimate i nemojte prilikom jedne kupovine uzeti više nego što biste u toj kesi mogle da ponesete. Ako vidite da u kesu ne staje ništa više, odnosno da vi ništa više ne biste mogle da nosite u naručju, a još neka stvar vam je zaista neophodna, pogledajte ono što je već u kesi – verovatno ćete naći nešto što baš i ne morate da uzmete, pa to možete vratiti na policu i uzeti ono što vam zaista treba.

Ovim trikom nećete uvek moći da se poslužite, nekada će vam zaista biti neophodno više stvari nego što možete da ponesete u naručju, ali će biti upotrebljiv dovoljno često da na mesečnom nivou ostvarite primetnu uštedu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.