Kupovina sata

Za svaku poslovnu ženu neophodan deo izgleda, pored odgovarajuće garderobe, jeste dobar ručni sat. Budući da je tačnost i preciznost odlika dobro organizovane osobe, kvalitetan sat poslužiće upravo tome – dobroj proceni vremena. Ujedno, ručni sat jeste statusni simbol (poput kravate, tašne, nalivpera) – ukoliko ste rešeni da ga kupite, dobro razmislite o karakteristikama sata i visini investicije.

Nekada su ruski satovi važili za apsolutni parametar pouzdanosti, dok je danas situacija drugačija. Proizvode se neverovatni hitech modeli prema svačijem ukusu (ali ne i džepu). Ipak, možda je pravilnije uložiti veću sumu u dobar sat koji ćete potom nositi godinama nego stalno kupovati simpatične „pijačne“ varijante sa kojima se većina vlasnika „oprašta“ nakon prvog odlaska na more.

Dilema prilikom kupovine sata odnosi se ne samo na cenu već i na veličinu i dizajn. Kao po nepisanom pravilu, ženama se uglavnom nude manji satovi, diskretnijeg izgleda i sa manje tehničkih performansi. Veliki satovi izgledaju simpatično, ali u „ozbiljnijim“ situacijama (poslovni sastanak, konferencija) mogu da stvore utisak o izvesnoj namernoj neozbiljnosti vašeg izgleda. „Ozbiljan“ sat za poslovnu ženu morao bi da se uklapa u većinu odevnih kombinacija, što ne znači da je nužno lišen detalja poput štoperice, kompasa ili alarma. Dobra mera je ne preterano upadljiv dizajn sa dobro ukomponovanim tehničkim detaljima koji nikada nisu na odmet.

Naravno, nemojte (bez obzira na sve garancije) roniti sa svojim novim satom, pozajmljivati ga deci ili samoinicijativno popravljati kvarove. Uz malo pažnje, dobar sat će trajati koliko i vi…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.