U trendu

Lepe noge prolaze kroz grad

Zbog toplog vremena, noge su leti u prvom planu, bilo da je reč o plaži, kafiću ili vreloj gradskoj ulici. Upravo iz tog razloga, žene im posvećuju posebnu pažnju tokom vrelih meseci. Nevolja je što tople noći donose i komarce, koji pak donose crvene tragove na koži, zatim sitne bubuljice na poparenoj koži i ostale manje nezgode znane samo ženama. Da i ne govorimo o problemu depilacije, jer one koje posećuju kozmetičara jednom mesečno nikako ne mogu odoleti tome da se na neki drugi način, najčešće neprikladan, otarase tek izraslih dlačica.
Najefikasnije sredstvo da se zamaskiraju naprsli kapilari, sitno crvenilo i strije jesu losioni za samopotamnjivanje. Sada je idealno vreme za njih, jer tamna koža neće izgledati neobično tokom letnjih meseci. Danas postoje i vodootporni losioni, tako da estetskog problema s venama više nema ni na plaži.
Radite povremeno i vežbe za noge – tako ćete ih očvrsnuti, ali i učiniti da izgledaju duže i tanje.
Ako ne radite u veoma konzervativnoj kancelarijskoj atmosferi, dopušteno vam je da povremeno zaboravite najlonke kada se ujutro spremate za posao. Tamne noge mogu izgledati podjednako profesionalno i ispod nekonvencionalne poslovne suknje.
Uvek koristite losion koji koži daje preko potrebnu vlažnost. Teški losioni mogu samo zapušiti pore i sprečiti kožu da diše. Najbolji su oni u obliku spreja na bazi ulja.
Štikle daju visoku eleganciju silueti noge. Nemojte odmahivati glavom, čak i štikle od nekoliko centimetara pružaju takav efekat.
Sunce, hlor i visoke temperature mogu doprineti tome da nas noge svrbe i peku posle uklanjanja dlačica. U takvim slučajevima najbolje je koristiti losione na bazi aloja vere, jer ona ne samo da osvežava kožu već je i hladi.
Da biste izbegli urastanje dlaka, redovno mažite noge i prilikom svakog tuširanja upotrebljavajte preparate s česticama za skidanje odumrlih slojeva kože. Posle kupanja, koristite losion s alfa-hidroksi kiselinama.
Suknja koja će učiniti da vaše noge izgledaju tanje i oblije jeste ona koja se blago širi od butina.
Ukoliko ste pripadnica malo mlađe generacije, uveče možete naneti na noge losion sa šljokicama. Ako nemate takav losion, pomešajte zlatni puder sa svojim standardnim losionom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.