Letnja frizura: duga ili kratka kosa?

Nesnosne vrućine sa kojima se svakodnevno suočavamo najčešće prouzrokuju želju za minimumom odevnih, ukrasnih i drugih predmeta koji mogu biti u dodiru sa kožom. Ovaj problem se može donekle rešiti ekscentričnim i minimalističkim stilom odevanja, ili nošenjem slojevite garderobe (poput beduina). Količina šminke na licu se, usled objektivnih okolnosti, drastično smanjuje; u protivnom, „indijanskim“ varijantama, masnom kožom i razmazanom maskarom, samo ćete postići suprotan efekat od željenog atraktivnog izgleda.

Dodatni problem predstavlja frizura. Ukoliko je dužina kose do ramena, i duža, tada njeno održavanje i „nošenje“ može da postane naporno. Istina je da kosa koja vijori na vetru izgleda ponekad zanosno, ali je njena antiteza, nažalost, ona mokra, slepljena i zagrejana „masa“, koja vas budi ujutru sa neprijatnim osećajem da ste se našli u sauni. Čak i podignuta, duga kosa naprosto emituje toplotu i čini vas nervoznom i spremnom na ishitrene gestove poput iznenadnog šišanja. Tada praktičnost potiskuje estetiku u drugi plan: kratka kosa leti zaista jeste prijatnija za nošenje, i ujedno lakša za održavanje.

Ovo rešenje može biti i ugodno i korisno ako se odlučite za dobru i odgovarajuću frizuru, ali pre šišanja treba dobro razmisliti. Mnogi su, u susretu sa sopstvenom izmenjenom fizionomijom, nezadovoljni – ali, povratka nema.

Neodlučnima preostaje mogućnost da nekako sakupe svoju kosu i postave je što dalje od glave, i naprave letnju, „svemirsku“ frizuru: puno gela, učvršćivača i pene, neophodni su rekviziti. Iako ovo iziskuje više napora, jesen ipak nije daleko, a tada će duga kosa moći, bez napora, da zasija u svoj svojoj lepoti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.