U trendu

Magija za odvikavanje od kompjutera

Verujete li u magiju? Ako želite da bar za trenutak budete „moderna veštica“, i ako ne znate pametniji način da utrošite neko veče, evo kako da se otarasite opsednutosti kompjuterom. U svakom slučaju ne zaboravite da ovaj tekst pošaljete prijatelju, odnosno prijateljici, koja ima slične probleme.

Potrebna vam je: jedna sveća (bilo koje boje)

Sedite ispred kompjutera, uključite program koji najčešće koristite. Upalite sveću. Udahnite i izdahnite duboko pet puta, sve dok se ne osetite nekako skakutavo i živo. Zamislite da se povezujete sa svim korisnicima koji su online, naročito sa porodicom i prijateljima. Počnite da pevate: „Poruka je medijum“. Udahnite i izdahnite još pet puta i počnite da koristite kompjuter.

Pevajte „poruka je medijum“, onda kliknite mišem ili pritisnite neki taster na tastaturi pa sve to ponavljajte dok rečenicu ne otpevate pet puta. Fokusirajte se na ekran. Sada pomerite pažnju sa ekrana i usredsredite je na sveću, pa opet dišite u pet setova. Isključite kompjuter. Fokusirajte se opet na sveću i vizualizujte web-konekciju sa drugim osobama koje znate, ali tako da se „konekcija“ vrši od sveće ka njima.

Posle ovog zamišljanja, usredsredite pažnju na sobu u kojoj se nalazite. Opustite se i meditirajte oko pet minuta. Ustanite i prošetajte okolo. Izađite napolje. Pogledajte ka nebu i drveću. Jednom kada u sebe „uvučete“ i doživite to okruženje, nasapunjajte se i istuširajte. Ako imate utisak da ste prilikom ovoga iskusili nešto duboko, sačuvajte taj trenutak tako što ćete ga zabeležiti na papiru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.