U trendu

Male stvari za veliku sreću (2)

Pisali smo juče o malim stvarima koje vam mogu doneti znatnu sreću u životu. Danas možete čitati o još takvih stvari. Nije neophodno da učinite sve o čemu pišemo – biće dovoljno i svega nekoliko stavki, onih koje vam se najviše dopadaju.
Priroda: svi imamo bar neka pozitivna osećanja prema prirodi, smatramo je lekovitom, a opet većinu vremena provodimo u zatvorenim prostorijama, uglavnom klimatizovanim i bez svežeg vazduha, okruženi tehnologijom. Pokušajte da bar malo vremena provedete u prirodi – makar, onda kada ne možete ništa drugo, pređite prstima preko neke biljke ili preko zemlje u saksiji.
Zadovoljstvo: svima nam je neophodno, makar i u maloj meri. Možete da sastavite listu stvari koje vas raduju, u kojima uživate, i da donesete čvrstu odluku da ćete nešto s te liste – veliko ili malo – da uradite jednom nedeljno. Nije bitno kog dana, ne mora ni da bude savršeno. Nešto u vašem životu trebalo bi da vas obraduje bar jednom nedeljno, makar to bio i miris omiljenog peciva.
Jedite voće i povrće. I to vam može doneti sreću – pored toga što će vam se zdravlje poboljšati od redovnog unosa zdrave hrane, ako birate najšarenije voće i povrće, ono najmirisnije, sva čula će vam uživati. Zdrava hrana ne treba da bude turobna ni bljutava, već da donosi radost.
Voda: već svi znamo da bi trebalo piti oko dva litra vode dnevno, ali nije lako navići se na to. Može da vam bude lakše ako u vodu dodate svega jednu kap esencijalnog ulja peperminta ili pomorandže – piće će smesta postati zanimljivije.
Razmišljajte o sreći od ranog jutra. Ovo je jednostavno i traje svega nekoliko sekundi: pre nego što ustanete, recite sebi da za taj dan birate sreću i da ćete u tom danu naći dobre i lepe stvari. Ako to ponovite sebi svakog jutra, brzo će vam preći u naviku – a često će i biti tačno.
Naučite da sitne opravke obavite same. Stvarno nije neophodno da zovete komšiju da vam promeni pregoreli osigurač. Što više sitnih opravki u stanu umete i same da obavite, osećaćete se sigurnije i nezavisnije (a za one veće bi i muškarci zvali majstora).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.