U trendu

Masaža za kucu

Kućni mezimci mogu da budu divni, kao i da vas povremeno iznerviraju. Pored toga, mnoga istraživanja ukazuju na to da imati kućnog ljubimca pozitivno utiče na zdravlje vlasnika, kao i da su vlasnici kućnih ljubimaca, uopšteno uzev, srećniji i zadovoljniji od onih koji ih nemaju. Za one koji imaju kucu evo jednog predloga kako da i vama u kuci pružite dodatno zadovoljstvo i da se u kratkom roku oraspoložite.
Većina pasa voli da se mazi, i jako su zahvalni za to. To je nešto u čemu i vlasnici uživaju – prijatan kontakt s drugim živim bićem, kuca je vesela i oduševljena jer je mazite, to oduševljenje i uživanje se prenese i na vas (zaista je divno videti da neko toliko uživa u onome što mu činite, da nečim toliko jednostavnim nekoga možete toliko da usrećite). Samo, nekada se desi da pas bude malo nervozan, ili bude sav uzbuđen i nikako da se smiri i skrasi na jednom mestu, a vi nemate energije niti vremena da ga šetate i pustite ga da se izjurca i smiri. Tada može da pomogne blaga, nežna masaža.
Počnite od kucinog vrata, i nastavite naniže, duž kičme, to jest pored kičme, s obe strane. Blagim, nežnim kružnim pokretima polako masirajte svoju kucu dok ne pređete ceo put od vrata do repa. U većini slučajeva, već i od jednog ovakvog "prelaska" mezimče će ubrzo početi da se "raspada od uživanja"; ako i dalje bude pomalo uzrujano, postupak možete ponoviti. Naravno, pošto se ne radi ni o čemu nezdravom, ovaj postupak slobodno možete koristiti i kada je kuca opuštena i smirena, i tada će veoma uživati.
Rezultat? Jedna veoma srećna, oduševljena kuca koja vas obožava i umiljava se oko vas, i vi, "raspilavljeni" nad srećom svog ljubimca koji ne prestaje da maše repom i da se umiljava oko vas. U slučaju da ste neraspoloženi, neveseli, nervozni, ovo je takođe veoma brz način da se oraspoložite, samo, ako ste baš nervozni, dodatno povedite računa o tome da kucu prilikom masaže ne pritisnete suviše jako, kako je ne biste povredili i kako vas ona ne bi refleksno gricnula.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar