U trendu

Mini-odmor na terasi

Stigli su topliji dani, nije još uvek leto, ali je dovoljno toplo i dovoljno ste dugo radile da s čežnjom razmišljate o godišnjem odmoru i o nekom egzotičnom putovanju. Hoćete li na neko egzotično putovanje i otići, jednom kad stvarno dođe vreme za godišnji odmor, zavisi od finansija kojima raspolažete, od vaših sklonosti i od obaveza koje imate. Međutim, jedan mali, malecki odmor sebi možete priuštiti već sada, i to na sopstvenom balkonu ili u bašti.
Ukoliko gajite neko cveće po saksijama ili u bašti, dosad ste ga verovatno presadili (ako niste, požurite s tim). Da li ste i već izneli sto i stolice na balkon ili u baštu? Ako jeste, pola posla potrebnog kako biste uživale u mini-odmoru već je obavljeno. Šta vam je još potrebno?
Potreban vam je kapućino ili, ako vam se više dopada, može i neko prijatno vino (skuplje je nego kapućino, znamo, ali ako ste ljubitelj dobrih vina, verovatno smatrate da je vredno troška). Uz lepo vreme i kapućino ili vino možete se pretvarati da se odmarate na nekom italijanskom trgu; možete se čak i nakratko sunčati (obavezno upotrebite kremu s visokim zaštitnim faktorom i nemojte se sunčati nakon deset sati pre podne ni pre četiri posle podneva).
Za ovakav mini-odmor potrebno vam je još nešto: nekog od radnih dana nakon posla svratite do turističkih agencija i uzmite sve prospekte koji vam se dopadaju (nema veze hoćete li zaista otići na neko od tih mesta). Onda, dok sedite na suncu i pijuckate kapućino ili vino, polako razgledajte prospekte i zamislite sebe na svakoj od destinacija koje vam se dopadnu. Sanjarite šta biste sve radile na tim mestima, šta biste videle, možda i (zašto da ne?) koga biste upoznale.
Ovaj mini-odmor traje onoliko koliko vam je potrebno da popijete kapućino ili čašu vina (pretpostavljamo da ni jedno ni drugo nećete baš u tri sekunde popiti). Ipak, bez obzira na to što ne traje nešto dugo, predstavlja pravi odmor za dušu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar