U trendu

Misterije male ženske torbe

„Pa dobro, šta neprestano tegliš u toj torbetini?“, reči su na koje se mi nikada nećemo obazirati. Makar se ceo svet prevrnuo i počeo okretati naopačke, žuto će uvek biti žuto, a žene će uvek nositi svoje misteriozne dragocenosti u svojoj omiljenoj ručnoj torbici.

Ako se slučajno prevarite i počnete sa objašnjavanjem ili, sačuvaj bože, pokazivanjem stvarčica iz torbe, bićete suočene sa još jednom mitskom raskrsnicom gde muškarci obavezno idu desno, a žene okreću ulevo. „I sve to stane u tu jadnu torbicu? Ma šta će ti sve to?“ Ako ste došle do ovog pitanja, same ste krive što niste čitale znake pre skretanja – na klizavom ste terenu.

Rekli smo da zavođenje ima neslućene veze sa pokerom. Za one koje su to propustile, zamislite samo iskusnog kartaša koji vešto navodi saigrača na tanak led. U momentu kad prve pukotine krenu da puckaju, on će sigurnom rukom pokazati svojih nekoliko karata iz kojih će se prkosno šepuriti dva para kečeva. Sličnost je neverovatna, složićete se.

Muško-ženski odnosi tako imaju velike veze sa, recimo, saobraćajem. Dok muškarci NEGDE žure, (negde je namerno velikim slovom jer se ovde ipak mora istaći da oni ni sami često ne znaju kuda to žure), žene cene svaki trenutak koji im život pruži da poprave šminku, začešljaju kosu ili štogod slično. E sad, drugo je pitanje da li se to desilo baš na semaforu ili na parkingu.

„Idem na sudar“, reče on i sede u kola. „Zatreskala sam se u njega“, poveri se ona i prekrsti noge na prednjem sedištu. „…I ja sam tu njoj dao migavac, a ona ništa“, zaključi on parkirajući kola. „Zavirio sam joj pod haubu“, ispriča čovek svom automehaničaru. Još ako se setimo benzina i kerozina u nekoj ljubavnoj pesmici doskora prilično popularnoj, onda tu, čini se, nema dileme.

Ali da se vratimo na torbicu. Samo je vi ponosno šetkajte i u nju udobno smestite svoje misterije. Odeća možda ne čini čoveka, ali torbica sigurno čini jednu ženu. Sve to sitno blago mnogo govori o našim željama i potrebama. Ma zamislite da sretnete čoveka svog života a da pri ruci nemate papir i olovku. A da ne govorimo o upaljaču ili šibicama [bez obzira na (ne)pušačke navike] da biste odgovorile na start nekog manje originalnog udvarača. Prosto, ko bi to sve i uspeo da objasni čak i da rizikuje da nekom zazvuči potpuno sumanuto?

Da ne bi došlo do „iznenadnog kočenja“ i „izletanja sa pravog puta“, samo vi terajte po svome, a ostavite „njima“ da čitaju znake.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.