U trendu

Mnogi će se iznenaditi: Ova muška osobina je ženama najvažnija

Ako mislite da je ženama najvažnije da muškarac dobro izgleda ili da ima para, u velikoj ste zabludi. Tako može zaključiti nakon velikog istraživanja koje je sprovedeno u 180 zemalja sveta, u kojem je učestvovalo 68.000 žena, prenose mediji.

A čak 64.000 dama je kao najvažniju mušku osobinu izdvojilo… ljubaznost!

Ljubaznost je ključna. Izgled? Ne baš

Žene svih seksualnih usmerenja rekle su da su ljubaznost, dobrota, podrška, inteligencija, obrazovanje i samopouzdanje vrlo važne osobine dugoročnog partnera.

Atraktivno telo, privlačno lice, ambicija i finansijska sigurnost su osobine koje se smatraju samo umereno važnim kod dugoročnog partnera.

– Ljubaznost je poput gravitacije, bitna, ali malo primećena dok ne nestane. S obzirom na današnji naglasak na izgledu i bogatstvu, možda će većinu iznenaditi da je ljubaznost najpoželjnija osobina u svetu. Ona je ključna za ljudsku sposobnost stvaranja dugoročnih veza bitnih za evoluciju. Bez tih veza i ljubaznosti koja pomaže ljudima da prebrode i ‘najgore oluje’, ne bismo preživeli i procvetali – izjavila je Virdžinija Victum, profesor antropologije na Univerzitetu Indijana, prenose  mediji.

Želja za decom je bitna

Na pitanje o izboru dugoročnog partnera, 46,1 odsto žena svih seksualnih usmerenja reklo je da je želja potencijalnog partnera za roditeljstvom druga najvažnija stvar kod izbora partnera.

Većina žena pridaje malu važnost etničkoj i verskoj sličnosti

Malo je žena reklo da su etnička ili verska obeležja važne osobine dugoročnog partnera. Za etničku sličnost, 9,8 dsto dama je reklo da je veoma važna, dok je verska sličnost veoma važna za 25, 4 odsto ispitanih žena.

Lep osmeh je važniji od veličine penisa

I za heteroseksualne i za homoseksualne žene atraktivan osmeh i privlačne oči bile su najvažnije fizičke osobine koje su se tražile kod dugogodišnjeg partnera.

Za heteroseksualne žene: Sledeća najvažnija fizička osobina bio je penis prosečne veličine, koji je bio znatno poželjniji od velikog penisa. Žene s više seksualnog iskustva verovatnije su pridavale veću važnost veličini penisa.

Sledeće fizičke osobine koje su najčešće birane kao poželjne su kratka kosa, velike ruke, privlačna leđa, mišićave ruke i dlake na licu..

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.