U trendu

Mobilni telefon kad ste na javnom mestu (2)

Mobilni telefoni mogu da budu izuzetno korisni i da vam mnogo toga olakšaju, ali je takođe moguće i da se ponesete veoma nepristojno onda kada ih koristite na javnom mestu. Juče smo naveli neke preporuke šta ne bi trebalo raditi, a danas navodimo još neke.
Upitajte se: da li zaista morate baš tad da razgovarate telefonom? Naravno, ima situacija kad morate, recimo, kad vas pozove uplakano dete koje se povredilo. Međutim, ako nije ništa hitno, sačekajte s razgovorom dok ne stignete kući, i vi ćete tako biti opuštenije.
Nipošto, ali nipošto, nemojte istovremeno da razgovarate mobilnim telefonom i da vozite, ili bar koristite "hands-free" set. U suprotnom, rizikujete da zbog nedostatka pažnje završite u bolnici, ili da do kraja života nosite na duši to što ste nekog udarile automobilom.
Kada ste u društvu s prijateljima, nemojte zvati mobilnim niti prihvatati pozive, izuzev ako očekujete nešto zaista hitno. Kad biste bile pozvane kod prijateljice na večeru i kad bi ona sve vreme te večere pričala mobilnim telefonom, kako biste se osećale? Nemojte ni druge izlagati takvoj neprijatnosti.
Kada ste u društvu, nemojte svaki čas proveravati mobilni telefon (ostavile ste ga na vibraciji pa proveravate da li vas je neko zvao ili vam poslao poruku). Kada tako svaki čas proveravate telefon, osobe s kojima ste se osećaju kao da su vam dosadne, kao da biste radije bile negde drugde nego tu s njima. Još je i bolja ideja, ako ne očekujete zaista hitan i važan poziv, da mobilni telefon isključite u takvim prilikama – lako je kasnije proveriti da li vas je neko zvao ili vam poslao poruku, i uzvratiti poziv onda kada to neće biti nepristojno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar