U trendu

Moda kišobrana

Postoje predmeti čija je upotreba usko povezana sa vremenom i godišnjim dobom i koji ujedno predstavljaju važan deo modnog inventara. U opisanu kategoriju spadaju kape, šalovi, lepeze, rukavice i, svakako, kišobrani.

Kišobran je predmet koji često i nije omiljen, jer se uvek pojavljuje u sprezi sa lošim vremenom i sivim danima. Ali, ovaj modni detalj ponekad može da posluži i kao pravo osveženje, da upotpuni nečiji elegantan izgled, ili izazove osmeh slučajnih prolaznika. Velike svetske dizajnerske kuće na tržište izbacuju serije (po)modnih kišobrana, od onih sa autentičnim dizajnerskim pečatom do luksuznih varijanti sa reprintima slika poznatih slikara.

Premda je za većinu ljudi predstava kišobrana povezana sa crnim dosadnim predmetom koji poseduje osobinu da se lako izgubi, uz odgovarajuću garderobu kišobran može da posluži kao „šlag na torti“. Providni hi-tech kišobrani slažu se sa urbanim varijantama odevanja, a za one koji su pre skloni elegantnijim stilskim momentima, postoje mali damski kišobrani, u kompletu sa kaputom ili šalom i šeširom.

Engleska reč za kišobran, „umbrella“, potiče od latinske reči „umbra“, što u prevodu znači „senka“. Prvi kišobrani u Evropi se pojavljuju u XVI veku i postaju naročito popularni u kišovitim zemljama severne Evrope. U svom početku, kišobrani su „pripadali“ isključivo ženama, da bi docnije i muškarci počeli da prihvataju novu modu.

Jesen je na pragu i dosadne celodnevne kiše donose monotoniju kišnih kabanica i dubokih cipela. Da siva boja ipak ne preovlada, dovoljno je upotrebiti malo mašte: kišobran u bojama duge ili oslikan neobičnim detaljima, sigurno je element koji će upotpuniti i ulepšati vaš izgled.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.