U trendu

Modni svet Agnes B

Poznati dizajneri često idu u potpunu ekstravaganciju, praveći od mode – umetnost, ali i potpuno nepraktične modele koje prosečna osoba ne može da ponese. Sa druge strane, na domaćoj „sceni“ razne zvezde (i zvezdice) busaju se markama odeće koju poseduju, najčešće proklamovane kao Versače, Armani ili, u boljim slučajevima, Kelvin Klajn. Našom modnom današnjicom, dakle, vlada potpuna učmalost.

Ako spadate u fanove mode, situacija za vas i nije baš ružičasta. Nemate para za haute couture modele, dok ujedno ne želite da se svetu predstavite u sjajnim, šljaštećim kreacijama koje se kod nas mogu videti u javnosti, a koje predstavljaju talog sa dna modnog sveta. Preostaje vam da sami šijete ili da dugo i mučno skupljate pare za najjednostavniji odevni komad nekog od interesantnijih dizajnera, kakvi su, na primer, Isej Mijake ili Stela Makartni. Naravno, i to zahteva putovanja, pare, vreme da se obiđu radnje i pronađu rasprodaje…

Sve to izgleda kao nedostižan san: ipak, postoje „manja“ modna imena sa prepoznatljivim dizajnerskim pečatom; njihove radove prosečni kupac sebi može da priušti. Jedna od takvih je i francuska kreatorka Agnes B, žena koja za sebe tvrdi kako se „ne bavi modom, već samo dizajnira odeću“. Skromna ili samo učtiva, ona je uspela da svetu plasira svoj modni ukus, čije je osnovno načelo jednostavnost i kvalitet. Njene kolekcije rade se isključivo u Francuskoj; prvi butik otvorila je još davne 1975.

Agnes B je čuvena i po tome što svoje kolekcije prikazuje „van sezone“, na takozvanim ready-to-wear revijama. Danas radnje postoje u Njujorku, Londonu, Amsterdamu i Tokiju. Odeća je zanimljiva i moderna, bez preteranih detalja, ali elegantnih linija. Ako budete u prilici da se prošetate ulicama pomenutih gradova, svratite u neku od radnji pod imenom ove zanimljive dizajnerke i – nećete zažaliti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar