U trendu

Morale biste da menjate život iz korena

Mnogima se desilo, kada traže neko jednostavno rešenje za svoj problem, da na sve savete koje dobiju kažu da bi primena tih saveta zahtevala da promene život iz korena. Nekada, to i jeste ono što je neophodno, ukoliko želite nešto da postignete.
Recimo, ona je prezaposlena, ne stiže da vežba ni da se dovoljno kreće, hrani se brzom hranom, i zbog toga joj se nižu različiti zdravstveni problemi. Ono što dobija kao pomoć u lekovima je, u suštini, samo "krpljenje". Da bi joj se situacija znatno popravila, morala bi da odvoji vreme za vežbanje, da unapred planira obroke kako bi uspevala da nabavi i spremi zdravu hranu, još štošta bi tu trebalo da se menja… Ukratko, morala bi da promeni život iz korena – ili da nastavi da ima tegobe koje vremenom sve više rastu i da uzima lekove kojima vremenom slabi dejstvo.
Ili, njen život se sveo na posao-kuća-porodica rutinu, i oseća se usamljeno, nedostaju joj prijateljstva. Međutim, prijatelji joj ne žive u kući, na poslu nema nikog s kime bi želela da se druži i u privatno vreme, i ne zna šta da radi, jer joj njena rutina ne nudi rešenje. Ako ga rutina ne nudi, znači da treba izaći iz te rutine, naći neke nove aktivnosti koje će vas odvesti na nova mesta i među nove ljude, prijatelji se neće samo tako stvoriti u vašoj dnevnoj sobi. Drugim rečima, i tu je neophodno menjanje života iz korena – ili ostanak u usamljenosti.
Mnogo je mogućih primera, a zajedničko im je to da u životu treba učiniti krupne promene kako bi se stvari poboljšale – a te krupne promene mnoge plaše, smatraju da uopšte nemaju vremena ni energije za to. Međutim, zapravo i nisu toliko teške, jer se uglavnom ne menja sve odjednom, krene se malim koracima (recimo, upišete kurs jezika na koji idete dvaput nedeljno na po sat vremena i tamo upoznajete nove ljude, a uz to i učite nešto zanimljivo, ili ujutru u tašnu spakujete integralnu kiflu i jabuku kako biste imale bar nešto zdrave hrane i siđete s autobusa stanicu-dve ranije i ostatak puta do posla prepešačite). A onda, kad vidite da te male promene nisu toliko strašne, čak vam i prijaju kad se naviknete na njih, osetite energiju i za još nešto promena – i vremenom se osetite znatno bolje i pitate se čega ste se toliko plašile kad ništa tu nije bilo užasavajuće ni preteško.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.