Mršave devojke iz serije „Ally McBeal“

Godinama je zvezda serije „Ally McBeal“, Courtney Thorne-Smith, vodila mukotrpnu borbu sa kilogramima i nastojala da bude tanka kao štapić. Ali danas, sa težinom koja joj više odgovara, ona je srećnija, o zdravlju i da ne govorimo.

Courtney Thorne-Smith kaže da je bilo teško glumiti u serijama „Ally McBeal“ i „Melrose Place“ pored neverovatno mršavih ženskih zvezda, kao što je bila Calista Flockhart (glavna uloga u seriji „Ally McBeal“) koja konstantno poriče da je njena figura rezultat poremećaja u ishrani. Ali izuzimajući njena poricanja, posmatrajući nju i njene koleginice, novinari čak govore kako postoji prokletstvo u ovoj seriji.

„Toliko puta bi mi stranci govorili: „O, moj Bože, izgledaš mnogo deblja na TV-u!“ pre nego što sam postala opsednuta slabljenjem,“ otkriva nam Thorne-Smith. Ona je isprobala svaki preparat na tržištu do kog je došla, samo da bi dostigla ono što naziva „fantazijom „idealne težine“ „. Iako je živela uglavnom na voću i salatama i iako je trčala svakog dana, počela je da povećava razdaljinu i još više sebi smanjila hranu.

„Da li sam oslabila? Da, ali sam takođe poremetila svoj imuni sistem tako ozbiljno da me je hvatala svaka prehlada koja je postojala na 10 koraka od mene“.

„Kroz mesec dana, osećala sam se iscrpljeno i imala sam veoma slab apetit, bila sam bolesna i umorna takođe, ali sam se još penjala na vagu svakog dana“.

Ova poznata glumica kaže da je izgubila dosta kilograma, ali cena koju je za to platila je bila previsoka. Stalno je bila neraspoložena. Uz pomoć terapeuta i nutricioniste, izvukla je sebe iz opasnog začaranog kruga. Napokon je zadovoljna svojim telom onakvim kakvo ono jeste. „Uvek će postojati oni koji će me kritikovati, bez obzira kako izgledam“, objašnjava.

„Ne mogu da pobedim u toj borbi, pa je zato moj cilj da prestanem da ih slušam. Na kraju krajeva, onako se borim sa sopstvenim telom – a zašto bih to uopšte želela da radim?“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.