Mučnina u avionu (2)

Neki ljudi imaju veliki problem sa mučninom dok putuju avionom. To naročito smeta onima koji poslom često moraju da putuju, ali i ako putujete avionom samo u sezoni godišnjeg odmora, ne želite da odmor vama i/ili vašoj deci počne teškom mučninom. Juče smo pisali o nekim načinima da s time izađete na kraj, a danas donosimo još neke predloge, nadamo se da će vam nešto od toga pomoći.
Veoma dobro sredstvo u borbi protiv mučnine u avionu su kockice leda. Zamolite stjuardesu da vam donese nekoliko, i onda ih sisajte. Zvuči šašavo? Možda, ali sisanje kockica leda ima umirujuće dejstvo na stomak i razblažiće nastalu kiselinu. Ne bi trebalo da dobijanje kockica leda predstavlja problem, to nije naročiti zahtev, a svakako je lakše doneti ih nego se brinuti o putniku kome je užasno muka. Ovo sredstvo protiv mučnine često se dopadne i deci, i nije ih teško nagovoriti da ga upotrebe – ako se plašite da im ne bude muka, možete im preventivno dati kockice leda, ako ništa drugo, to će ih zabaviti.
Kad rezervišete mesto u avionu, razmislite šta vam više odgovara. Ako se bolje osećate kad sedite pored prozora i možete da gledate napolje, možda vam i razgledanje odvlači misli od toga što vam je pomalo muka, pokušajte da rezervišete takvo mesto, ili da se u avionu zamenite s osobom koja je dobila mesto pored prozora. Ukoliko biste se pak sedeći uz prozor i bez mogućnosti da se krećete osećali klaustrofobično, tražite mesto do prolaza, kako biste po potrebi mogle da prošetate. Biranje mesta koje vam više odgovara smanjiće nervozu koja može da dovede od mučnine.
Nakon što zauzmete svoje mesto, pobrinite se da vam je otvor za vazduh usmeren direktno u lice. Dodatna doza kiseonika smanjiće osećaj mučnine.
Srećan put, i lepo se provedite!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.