Muke sa frizurom

Oblik kose može da transformiše fizionomiju lica, sakrije nedostatke ili ih, naprotiv, istakne. U toj igri ulepšavanja važan akter je, bez sumnje, osoba koja vas šiša. Od (ne)spretnosti njenih/njegovih ruku zavisi… dobro, ne baš cela vaša budućnost, ali svakako zadovoljstvo sopstvenim izgledom.

Mnoge osobe poseduju skoro idolatrijski odnos prema činu šišanja kose, oličen u posedovanju svog „stalnog“ frizera, redovnim odlascima na šišanje i feniranje, kao i u nizu sličnih stvari. U tome ipak ne treba preterivati: vaša frizura nije reklamna etiketa „šišanja kod trendi frizera“, već deo ličnog imidža, koji uz vašu pomoć uglavnom može uspešno dizajnirati svaki „normalan“ frizer. Opet, postoji i druga strana cele priče – loša frizura ili tvrdoglavo insistiranje na onome što je on/a zamislila/o, uprkos vašoj izričitoj želji za određenim oblikom kose.

Tajna uspeha čina šišanja je u komunikaciji. Za početak, potrudite se da što preciznije i jasnije objasnite kakva je frizura koju želite. Od pomoći je, često, i fotografija iz nekog časopisa na kojoj se vidi željeni oblik. U slučaju da nemate unapred smišljenu frizuru, korisno je da, recimo, kažete frizeru koliko vremena dnevno/nedeljno možete da posvetite svojoj kosi. Naime, određene frizure zahtevaju više vremena i pažnje, što znači da treba dobro razmisliti pre konačnog donošenja odluke.

Ukoliko se, uprkos svemu, situacija okrene u smeru koji ne želite, nemojte se ustručavati da jasno i glasno naglasite šta ne želite. Čak i da frizer ima savršenu viziju vas i vaše kose, vi ćete je nositi u narednim mesecima – i vi donosite odluku. Za jednom odsečenom kosom ne vredi plakati…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.