Muškarci sve češće sa peglom u rukama

U svetu se u poslednje vreme značajno povećao broj jednočlanih domaćinstava. Izgleda da su feministički pokreti učinili svoje. Sve je više mladih muškaraca koji žive kao samci i sami obavljaju kućne poslove kao što su: kuvanje, čišćenje, pranje veša i peglanje. Međutim, muškarci žele da i prilikom peglanja imaju komfor i da se ujedno pokažu pred svojim drugovima. Nekada su se muškarci hvalili markama automobila koje su vozili. Danas, dobar broj muškaraca će svojim kolegama sa posla radije pokazati svoju novu, modernu, high-tech peglu.

Muškarci starosti 18 do 30 godina čine 38% kupaca pegli, a prodaju najskupljih modela su povećali za 50% u odnosu na 1998. godinu. Prodaja pegli kompanije Tesco je 2000-te porasla za čitavih 235%. To je zaintrigiralo menadžere koji su rešili da otkriju šta je uzrok tako visokoj prodaji. Oni su sproveli anketu u kojoj je učestvovalo 2.000 ljudi.

Vendi Rodžers (Wendy Rodgers), jedan od snabdevača kompanije Tesco, kaže da za sjajnu prodaju mogu da zahvale tome što je rivalstvo između muškaraca dobilo jednu potpuno novu dimenziju. Ona je rekla: „Muškarci su priznali da kupuju najbolje modele da bi se pokazali pred društvom. Oni ne kupuju pegle starog dizajna, već više neke „svemirske“ modele.“

Pegle danas dobijaju „mačo“ imena poput „Azur Excel Plus“, „Pro Express Steam Generator“ i „Virtuose“. Muškarce sve više zanimaju tehničke karakteristike njihovih „metalnih drugarica“. Prilikom kupovine jako obraćaju pažnju na takve stvari. I to nije sve – već je ponikla prva literatura vezana za ovaj fenomen. Knjiga „Vodič o peglanju za muškarce“ je prodata u 50.000 primeraka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.