U trendu

Muškobanjaste žene – koga takve privlače?

Kada se priča o hormonima, nekada se pominju i muški i ženski hormoni. Premda taj naziv nije neopravdan, on može dovesti do zabune – recimo, može se desiti da pomislite da se u ženskom telu ne luče nikakvi muški hormoni, što nije tačno. Primer je testosteron – kod muškaraca ga luče testisi, a kod žena jajnici (istina, žensko telo luči testosteron u veoma maloj količini, ali ga ipak luči). Testosteron povećava energiju i želju za seksom i kao takav je koristan – dok jajnici ne počnu da ga luče u prevelikoj količini.

Statistike pokazuju da kod čak 50 odsto žena postoji pojačano lučenje muških hormona. Kod nekih je to pojačano lučenje upadljivo – one izgledaju muškobanjasto, maljavije su nego što je uobičajeno za žene, imaju veću mišićnu masu, agresivnije su. Neki sve muškobanjaste žene smatraju sklonim istom (ženskom) polu, ali to nije tačno – veća količina testosterona može kod ovakvih žena izazvati pojačanu želju za seksom, kao i agresivnije ponašanje i pristup, ali to ne znači da će nužno želeti seks sa ženama.

Kod mnogih žena pojačano lučenje muških hormona nije toliko primetno. Koža će im biti nešto masnija, biće možda malčice maljavije – ono što najčešće dovede do otkrića pojačanog lučenja hormona jeste to što im je neuredan ciklus. Izuzev toga, one ne izgledaju nešto posebno drugačije od žena s normalnim lučenjem muških hormona. Problemi koje pojačano lučenje muških hormona mogu doneti postaju uočljivi tek posle dužeg perioda – povišen nivo masnoće u krvi, kao i pojačana opasnost od srčanih oboljenja. Ovaj poremećaj nije nešto što se može izlečiti, ali se pravilnom terapijom može držati pod kontrolom.

Šta je s muškarcima? Kako oni reaguju na ovakve žene? Ne postoji precizniji odgovor od: kako koji. Nekima su ovakve žene odbojne, ili su im barem odbojne one izrazito muškobanjaste. Drugima se dopadaju one s blago povišenim nivoom muških hormona – dopada im se njihov malo agresivniji pristup, sklonost ka dominaciji i, naravno, pojačan libido (nije retkost da su muškarci kojima se dopadaju ovakve žene oni kod kojih je smanjeno lučenje testosterona). Ima i onih kojima se dopadaju muškobanjaste žene – i to uopšte ne moraju da budu muškarci naklonjeni istom polu, već oni koji vole jake, dominantne, agresivne žene.

Sve u svemu, žene s pojačanim lučenjem muških hormona jesu sklonije nekim zdravstvenim problemima, ali što se tiče muško-ženskih odnosa, na sličnom su kao i ostale – uvek će biti moguće naći muškarca kome je baš takva žena najprivlačnija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.