U trendu

Naći savršenu tašnu (1)

Skoro da i nema žene koja ne voli tašne, a korisne su, naravno, svima. Samo, naći onu pravu može biti prava muka, muka koja vas košta dosta vremena, živaca i novca. Zato nije loše znati na šta da se usredsredite kad krenete u potragu za savršenom tašnom.
Ono što većina žena uradi kad traži tašnu jeste da ima neku okvirnu predstavu o tome šta bi im se dopalo, a onda gledaju na sve strane. Vide neku baš simpatičnu tašnu, kupe je – a onda ustanove da im se ne slaže s odećom ili da je prevelika, premala, nepraktična… Ili pak da mogu da je nose samo u retkim prilikama. Sve to znači novu potragu za odgovarajućom tašnom i nove troškove.
Da se to ne bi desilo, potrebno je unapred dobro razmisliti o tome kakvu tašnu želite. Boja: kakve boje najčešće nosite, pa, prema tome, koje boje dolaze u obzir da bi vam se tašna slagala s garderobom? Da li volite lagane tašne ili nešto čvršće (i teže)? Treba li ta tašna da bude vodootporna (nećete plivati s njom, ali da li je kupujete za suvo vreme ili treba da vam posluži i kad pada kiša ili sneg a da to ne upropasti i tašnu i ono što je u njoj)?
Kakve zatvarače za tašne volite i nalazite praktičnim – rajsferšlus, čičak traku, magnete, dugmiće, uzicu koja se zategne… Da li želite tašnu koju ćete nositi na ramenu, onu koju ćete nositi u ruci, ili možda volite rančeve? Želite li da tašna ima kaiš za nošenje ili drške (i jedno i drugo može biti platneno, kožno, urolano, punjeno…)? Treba li vam tašna s dodatnim donjim slojem, zbog bezbednosti, želite li džepove sa strane (za mobilni, flašicu s vodom…)? Da li vam je to tašnica samo za nošenje ključeva i dokumenata, ili volite da vam u tašnu stane sve živo?
Ako nosite puno stvari, nije loše da vam tašna bude lagana i da joj je drška urolana ili punjena, tako vam se neće useći ni u rame ni u ruku. Ukoliko nosite malo toga (ali je i to malo bitno), ne morate da brinete o usecanju, a i tašna može da bude od nekog čvršćeg i težeg materijala. Tašne nošene na ramenu su dobre ako ne nosite previše, inače ćete imati problema s leđima. Bitna je i dužina kaiša ili ručki – što je traka duža, više ćete osećati težinu.
Sutra čitajte na šta još treba obratiti pažnju prilikom kupovine tašne koja će vam u potpunosti odgovarati – a onda možete u potragu!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.