Naći savršenu tašnu (2)

Juče smo pisali o nekim stvarima na koje je korisno unapred misliti kad planirate kupovinu tašne, kako se ne biste izlagale nepotrebnim troškovima ni gubile vreme na nešto što vam zapravo ne odgovara. Danas pročitajte o čemu još treba razmisliti – a onda, pravac šoping (pod pretpostavkom da vam je u ovom trenutku neophodna ta korisna stvar)!
Bitna je i vaša građa, jer nošenje tašne treba da bude udobno – a tašna treba i da upotpuni vaš izgled. Ako su vam kukovi veći, nije loše da tašna bude iznad njih i tako skrene pažnju. Ukoliko su vam grudi baš velike, tašna ne treba da bude u visini grudi – izgledaće prenapadno, plus bi mogla i da se tare o vaše grudi pa da vas to boli. Razmislite i o tome za šta vam je tašna potrebna – da li se radi o nečemu što nosite svaki dan na posao, o tašni za izlaske, ili o tašnici za specijalne, svečane prilike. Obratite pažnju i na unutrašnjost tašne, na to da vam bude dostupno sve što treba da vam bude brzo dostupno. Ako retko idete na neka baš svečana događanja, ne isplati vam se da dajete velike sume novca na tašnu – ima ih dovoljno elegantnih za koje ne morate da izdvojite tri mesečne plate.
Kada jednom budete u radnji, nemojte se stideti da tašnu koju isprobavate napunite stvarima koje biste u njoj nosile – recite prodavačici da isprobavate hoće li vam sve stati i da li će vam biti dostupno. Taman tada možete da proverite i da li vam napunjena (nije isto kad je prazna) tašna udobno leži i da li vam je preteška (ono što vam je malčice preteško dok isprobavate postaće, u toku celodnevnog nošenja, toliko teško da će vas leđa i ramena „ubiti“ od bolova).
Čini vam se kao mnogo stvari o kojima treba razmisliti, a radi se o kupovini obične tašne? U pravu ste – ali ako o svemu navedenom razmislite unapred, poštedećete sebe nepotrebnog lutanja jer ćete tačno znati šta tražite i moći to brzo da prepoznate, uštedećete i dosta novca koji biste inače dale za tašne koje se kasnije pokažu kao neodgovarajuće – i, najvažnije od svega, naći ćete savršenu tašnu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.