U trendu

Nakit za vas

Velika većina žena voli nakit. Neke vole sasvim jednostavan, od prirodnih materijala, neke vole komplikovaniji; neke vole bižuteriju, a neke ne mogu ni da zamisle da stave na sebe nešto što nije pravo srebro ili zlato (ili su alergične na bižuteriju – postoji i to!). Neke vole krupan i upadljiv nakit, neke sitan i diskretan. Ipak, prilikom izbora nakita ne bi trebalo da na vas utiče samo to kakav vam se nakit dopada, već i to kako na vama izgledaju neke minđuše ili ogrlica. A kako će baš na vama stajati neki od ženama toliko dragih ukrasa u velikoj meri zavisi od oblika vašeg lica. Evo kratkog vodiča kom obliku lica najbolje odgovara određeni nakit.
Imate kvadratno lice: što se ogrlica tiče, najbolje bi vam stajale one srednje dužine, s upadljivom amajlijom ili priveskom. Tako će vaše lice delovati malo duže i uže. Odgovarajuće minđuše za vas su male i okrugle (recimo, biserčić ili kamenčić) – one čine protivtežu širini vašeg lica. Ako volite viseće minđuše, može i to – najbolje će vam stajati one s malim okruglim priveskom na dnu, jer će vam vizuelno suziti vilicu.
Vaše lice je ovalno: to je super za nošenje ogrlica, jer će vam skoro sve stajati odlično. Probajte s elegantnim niskama bisera koje idu sasvim uz vrat ili s bilo čime u obliku slova V. Što se minđuša tiče, okrugle (recimo, alke ili raskošne viseće naušnice) sjajno će odgovarati simetriji vašeg lica.
Pravougaono lice: od minđuša vam najviše odgovaraju alke. Male ili velike, s ukrasima ili bez njih, odaberite koje želite – bilo koje alke vizuelno će skratiti izduženo lice. Na vama će lepo izgledati ogrlice uz vrat (učiniće da vam lice izgleda kraće), kao i one u obliku slova U (one će ublažiti oštru liniju brade).
Imate okruglo lice: verovatno biste volele da je malo izduženije. Dugačke ogrlice učiniće da vaše lice deluje izduženije – recimo, ogrlice s priveskom, ili niske perli u stilu dvadesetih. Od minđuša vam odgovaraju kvadratni i pravougaoni oblici, kao i dugački, uzani visuljci – oni vizuelno sužavaju lice i skreću pažnju na dole.
Vaše lice je srcoliko: minđuše u obliku suze ili trougla činiće protivtežu izvrnutom trouglu na koje srcolik oblik podseća. Mogu da posluže i okrugle pločaste viseće minđuše, ako vam se dopadaju. Što se ogrlica tiče, špicast oblik lica ublažiće kratke ogrlice, ogrlice uz vrat, kao i dvostruke niske perlica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar