Naučnici dokazali: Lepim devojkama je teže u životu, evo zašto

Psiholozi su odlučili da istraže pitanje ženske lepote i došli su do prilično čudnog zaključka, atraktivan izgled komplikuje život.

Prema statistikama, ako lepa žena traži lidersku poziciju ili poziciju u kojoj je potreban visoki koeficijent inteligencije, prednost će biti dodeljena manje atraktivnom kandidatu, ili verovatnije muškarcu. Do takvih zaključaka došli su istraživači Univerziteta u Koloradu (SAD).

U očima poslodavaca, lepa žena je kao slika iz sjajnog časopisa. Ugodno je diviti joj se, ali ne možete je shvatiti ozbiljno. Postoji sumnja da je u stanju da reši složene probleme i razvije strategije.

Za ozbiljne odnose, ljepotice takođe nisu pogodne. Kao što je pokazala nedavna anketa, predstavnici jačeg pola veruju da su prelepe žene sklonije prevari. Muškarci smatraju da lepe žene imaju mnogo udvarača i da se ne mogu skrasiti kraj jednog muškarca.

Inače, jedna od studija pokazala je da čak i lekari ne shvataju ozbiljno zdravstvene probleme lepih djevojaka, povezujući fizičku privlačnost sa fizičkim zdravljem, prenose mediji u regionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.