U trendu

Ne dopustite da izgledate „jeftino“: Žena sa stilom nikada ne pravi ovih 6 grešaka

Da bi ste bili dama od stila nije dovoljno da nosite skupu garderobu, obuće i nakit. Potrebno je znati kako nositi sve te divne stvari, ali i na koje detalje uvek morate voditi računa.

Saznajte koje su to katastrofalne greške zbog koji ćete izgledati „jeftino“.

1. Nosite odeću koja vam ne odgovara

Dobro je poznato pravilo da odeća koja vam ne pristaje nije za vas bez obzira je li skupa ili jeftina. Šta možete da uradite: Sve ono što vam ne odgovara, treba odneti na popravku. Kaput, sako, haljina ili košulje treba da laskaju vašoj silueti. U svakom slučaju uvek treba izbegavati preusku odeću – to nikad ne izgleda dobrom, piše T-portal.hr.

2. Nosite jeftini nakit koji „glumi“ da je skup

Upečatljiv nakit bilo koji autfit pretvara u kul kombinaciju u kojoj izgledate poput kraljice stila. Treba znati i da bez obzira koliko je dobar vaš stajling, jeftini nakit koji se „pretvara“ da je skupocen i imitira plemenite materijale, upropastiće svaki izgled.

3. Previše svetlih boja i šljaštećih tkanina

Neonske boje od glave do pete, šljokice, neobični spojevi dezena ili previše svetlih tonova najčešće na kraju ne izgledaju dobro. Ovakve ekstravagantne kombinacije možda je najbolje ostaviti modnim blogerkama na kojima to izgleda apsolutno kul, a vi se radije koncentrišite na klasične nijanse koje možete „začiniti“ detaljima, odvažnim bojama ili dezenima.

4. Ne održavate svoju odeću

Vidljivo iznošena obuća s istrošenim potpeticama, mrlje, izgužvana odeća, dugmad koja nedostaju, patent zatvarači – to su greške zbog kojih će svaki stajling izgledati jeftino. Odeća i obuća koja izgleda iznošeno i staro bez obzira koliko je skupa nije dobro rešenje i svakako se pobrinite da te nedostatke popravite i da sve izgleda novo i u dobrom stanju.

5. Ne držite do detalja

Dugmad, okovratnici ili patent zatvarači vrlo su bitni detalji koji čine veliku razliku i svaki visokokvalitetni komad mogu dodatno da „pojeftine“ ako su stari i iznošeni. Imate lepu jaknu ili kaput, međutim plastični dugmići su se vremenom istrošili i ne izgledaju nimalo privlačno? Odmah ih zamenite s onima od kvalitetnijih materijala poput drveta, metala ili kože.

6. Ne nosite prikladno donje rublje

Stilisti kao jednu od čestih modnih grešaka navode i primer kada se ispod majice ili pantalona vidi grudnjak ili ivice gaćica. To će svaki izgled učiniti jeftinijim i neukusnim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.