U trendu

Ne ide vam kuvanje, pa šta?

Jedna od najčešćih predstava žene jeste žena koja kuva. Mnoge žene zaista i vole da spremaju ukusne obroke za svoju porodicu, ali ima i onih kojima kuvanje jednostavno ne ide – i to nije nikakav zločin.
Neki bi na ovo rekli da kuvanje svako može da nauči, sem „razmaženih gospođica“ koje su suviše lenje da se potrude. Međutim, ima žena koje zaista pokušavaju, ali im ne ide pa ne ide. Meso ispadne prepečeno ili čak i spaljeno ili poluživo, povrće bude poluživo ili prekuvano, testo im se lepi za ruke i umažu se njime, često se o nešto opeku, upropaste posuđe… Uz svu dobru volju da spreme lep obrok, to im ne polazi za rukom.
Dodatni problem je što je žena često naučena da žensko treba da ume da kuva, da bez toga ne može da bude dobra supruga, dobra domaćica, dobra majka (kakva to majka ne kuva za svoje dete!). I onda ona pokušava, i pokušava, i pokušava – umesto da jednostavno prihvati da svakome neke stvari u životu dobro idu, a neke ne idu, i da se fokusira na ono što joj ide. I žena koja ne kuva će i dalje voleti svog muža i svoju decu, svoj dom i porodicu, ništa manje od one koja je fenomenalna kuvarica.
E, sad, nešto ipak treba jesti. Kuvanje na sebe može preuzeti partner, ako ume i želi. A hrana se može i naručiti (danas sve više i više različite hrane). Mogu se kupiti gotova jela u supermarketima ili jela koja samo treba podgrejati. Povremeno će se ići i kod prijatelja ili kod bake na ručak (što se toga tiče, u nekim varijantama postoji mogućnost da kuva baka ili kućna pomoćnica).
Uz sve to, danas se zna da nije neophodno svaki dan jesti kuvano, „jesti kašikom“, da bi vam deca (i ostatak porodice, uključujući i vas) bila zdrava. Tokom leta je naročito prijatna sveža hrana, a sveže voće i povrće je zdravo uvek, kada god možete da dođete do njih.
U dogovoru s porodicom iskombinujte različite varijante, pa će vam svima ishrana biti uravnotežena i zdrava – plus će i deca i partner dobiti veselu mamu i veselu partnerku koja se više ne nervira što joj jedna stvar u životu ne ide.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar