U trendu

Ne kupujte šminku dok ne pročitate ovo!

Da li trošite previše novca na kozmetiku, a da pritom ne postižete nikakve rezultate? Bivša šminkerka velikih zvezda, a novi „kozmetički policajac“, Paula Begoun zna tačno koji proizvodi su beskorisni, štetni za kožu ili jednostavno previše skupi za kvalitet koji nude.

Ona je napisala puno knjiga i članaka na ovu temu. Među njenim knjigama jesu i „Biblija lepote“, zatim knjiga pod zanimljivim nazivom „Plava senka za oči bi trebalo da bude nelegalna“, a njeno poslednje delo se zove „Ne idi na kasu kozmetičke radnje bez mene“. Ova velika knjiga sadrži preglede čak 30.000 različitih prozvoda.

Paula je jedno vreme radila na kasama velikih kozmetičkih kuća, ali je izgubila posao baš zato što je svojim kupcima govorila istinu o pojedinim proizvodima. Njena prva „greška“ je bila ta što je ženama govorila da izbegavaju proizvode sa osnovom alkohola, jer on izaziva još veću proizvodnju masnoće i čini da problem sa masnom kožom bude još gori.

A da li ste znali da nešto kao što je „deep clean“ iliti „dubinsko čišćenje“ zapravo ne postoji? To je nemoguće, a čak i kada biste uspeli da to izvedete prilično biste oštetili kožu.

Kreme protiv bora su mašina koja donosi ogroman novac, ali ne postoji proizvod koji će vas zaista otarasiti bora. U stvari, mnogi proizvodi kao što su oni za privremeni face lifting će samo iritirati kožu, a to će čak izazvati i povećanje bora.

Masna koža, prema autorki knjige, retko zahteva hidrantne kreme i ovlaživače. Tako nešto vam je potrebno u slučaju da imate suvu kožu. Ako imate masnu kožu i osetite suvoću moguće je da je to rezultat korišćenja nekog neadekvatnog proizvoda, a ne bilo čega drugog. U tom slučaju, ne morate da kupujete najskuplju hidrantnu kremu, dovoljno je da prestanete sa upotrebom onog proizvoda koji izaziva „suvoću“.

Postoji i proizvod kome Paula daje izuzetno značajno mesto kada su u pitanju suva koža i bore. To je – krema za sunčanje, tj. kreme sa odgovarajućim zaštitnim faktorom. Njen slogan je da unutrašnja lepota ima neprocenjivu vrednost, ali to ne treba da znači da i „spoljašnja lepota“, tj. proizvodi koje koristite za njeno održavanje, moraju takođe da budu neprocenjive vrednosti!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.