U trendu

Ne pomažu vam priče o pozitivnoj energiji

Svakom se nekad desi da se oseti neraspoloženo, bezvoljno, razdražljivo, da nema energije ni za šta… U takvim situacijama nekada pomažu raznorazne priče i tekstovi o pozitivnoj energiji, o motivaciji, ali ima i onih kojima takvi tekstovi ne pomažu uopšte.

Ako ta vrsta tekstova ne pomaže ni vama, sasvim je moguće da vas iznervira kad naiđete na takve članke. Mogu da deluju nalik na: „pronalaženje sebe, motivacija, optimizam, pozitivna energija, bla bla truć…“, i da se pitate čemu takvi tekstovi služe, kad uopšte ne pomažu. Loše ste se osećale pre nego što ste ih pročitale, nakon čitanja se osećate još lošije, naročito ako vam ih je neko preporučio – čemu ta gomila gluposti uopšte služi?

Služi tome da pomogne, i postoje oni kojima takvi tekstovi zaista bar malo pomognu da se osete bolje i da smognu koju mrvicu snage, ako ne i više. Međutim, baš kao što neće isti lek pomoći svakom, tako se može desiti da takvi tekstovi nisu beskorisni za neke ljude, ali za vas jesu.

I, šta tad? Nemojte osuđivati ono što ne pomaže vama – ne znate da li pomaže nekom drugom, tako da nije u potpunosti beskorisno. Umesto toga, pokušajte da pronađete nešto drugo, nešto što bi vama moglo da pomogne da se osetite bolje. Šta bi to moglo da bude? Nemoguće je uopšteno reći. Nekad loše raspoloženje potiče od hormona, ili od neke bolesti, ili oboje, i tada bi lekari mogli da vam pomognu. Nekad vam neka aktivnost može pomoći – da se uposlite nečim što smatrate korisnim, ili da slušate muziku koja vam prija, da prošetate kroz prirodu.

A nekad je jedino što vam pomaže da prosto sačekate da taj loš period prođe. Kao što je, recimo, potreban perod tugovanja nakon gubitka nečega do čega vam je bilo stalo, možete sebe da zavaravate i pokušavate sve i svašta, ali taj period tugovanja jednostavno mora da prođe da biste se osetile bolje. U tom slučaju, ono što vam ostaje jeste da čekate, i ako možete, da se u međuvremenu bavite nečim što vam prija.

Ako vam tekstovi o pozitivnoj energiji, pronalaženju sebe, motivaciji, optimizmu pomažu, odlično! Ukoliko ne pomažu, nemojte pomoć tražiti u njima, niti ih kriviti da ništa ne valjaju, jer nekom možda i valjaju, već potražite ono od čega ćete se vi osetiti bolje – osim ako niste život izgradili oko toga da ste žrtva koja se konstantno oseća loše, pre ili kasnije naći ćete šta je to što vam pomaže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar