U trendu

Ne primećuju vas kao ranije

Postoje dame koje jedan deo svog života izgledaju jako privlačno, za njima se okreću na ulici. A onda, da li zbog godina, da li zbog nečega drugog, to polako prestane – to je nešto što ume prilično da zaboli, ali zaista nije kraj sveta.
Da ne bude zabune, ne kažemo da su te dame obavezno opsednute svojim izgledom niti da im je najvažnije u životu da privlače pažnju. Međutim, jeste prijatno ako vas primete po lepom. Nije da će da stanu razjapljenih usta kad vas vide na ulici, niti da će da puze za vama, ali je jasno da im se dopada ono što vide kad vas ugledaju. To može da ulepša dan, kao i da bude izvor samopouzdanja. A onda, postepeno ili odjednom, to nestane. Ono na šta ste bile navikle dobar deo svog života više nije tu. I nedostaje vam.
Neke dame smatraju sebe luckastim što im nedostaje da ih nepoznate osobe na ulici pogledaju s osmehom i odobravanjem, i prebacuju sebi zbog toga. Druge ne mogu da podnesu gubitak, pa se očajnički trude da vrate vreme unazad, što nekad da groteskne rezultate, neprimereno oblačenje i šminkanje (recimo, upadljivo starija dama, već prilično opuštenih mišića i kože, pokušava da nosi minić ili tesne pantalone, i/ili se šminka jarkim bojama, koje samo ističu ono što bi želela da sakrije – godine).
Nema potrebe ni za prebacivanjem sebi niti za neprikladnim ponašanjem. Normalno je da vam nedostaje pažnja koja vam je bila jedan od izvora samopouzdanja. U takvoj situaciji dobro je naći neki drugi način da ponovo budete zapažene po dobrom – a vaše iskustvo vam to i te kako omogućava. Imate razna znanja koja ste stekle u životu i koja možete da podelite s drugima, kao i razne sposobnosti; imate dragoceno životno iskustvo koje nedostaje mlađima a koje bi im moglo pomoći. Već i to što je neko vedar i prijatan kao osoba drugima je veoma privlačno – previše je namćora i zlovoljnih.
Lepota uvek privlači pažnju, bilo da se radi o spoljašnjoj ili unutrašnjoj lepoti – a ona unutrašnja se, ako joj to dopustite, s godinama samo povećava, ne gubite je. I, ako ne zanemarite unutrašnju lepotu, zadržavate i onu spoljnu, ne u smislu zategnute mlade devojke, već u smislu izgleda toliko prijatnog, koji toliko zrači unutrašnjom lepotom, da se ljudi nasmeše čim vas vide.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.