U trendu

Ne želite da učestvujete u preterivanju

Dešava se nekad da vama važne osobe organizuju nešto što vi smatrate preteranim, neukusnim, neprimerenim. Nemate želju da učestvujete u tome, ali, s druge strane, osećate da ipak ne bi bilo pristojno da samo izbegnete celu stvar.
Može se raditi o nečemu poslovnom, ali i privatnom. Vaša firma, na primer, može da organizuje proslavu koja vama deluje neukusno, a opet, od svih zaposlenih se očekuje da prisustvuju. Ili, vama drage osobe mogu da učine nešto slično, recimo, roditelji vaše petogodišnje unuke prave nekakvu gala-proslavu za detetov rođendan, proslavu za koju vam je jasno da tamo zbog mase sveta jedva da ćete imati prilike da unučici priđete, a ne čini vam se ni da će dete uživati u svoj toj gužvi u kojoj njegovih vršnjaka jedva da će biti.
Šta u takvim prilikama? Ne odobravate ono što se dešava, ali ipak imate neku obavezu da budete prisutni? Ako obavezu nemate, kao kad se radi o venčanju vama ne preterano bliske osobe na koje je pozavno "sto hiljada" ljudi među kojima jedva da ikog poznajete, vrlo je lako jednostavno se ne pojaviti i poslati učtivo izvinjenje. Ali, ako se radi o nečemu kao što je poslovna obaveza, ili o vama bliskim osobama, nepojavljivanje bi moglo da ima prilično negativne posledice.
Ako se zateknete u takvoj situaciji, najčešće vam nema druge nego da dođete. Da svojim prisustvom uveličate događaj. Ispunite svoju dužnost. šta god. Da se osmehnete svima kojima bi trebalo da se osmehnete, predate poklon ako treba, ispozdravljate se i prozborite koju sa svima s kojima bi trebalo. Da se ponašate graciozno koliko god ste u stanju i, najčešće, da svoje mišljenje o nedostatku ukusa zadržite za sebe.
I, čim to postane moguće a da ne ispadnete nepristojni, da "zbrišete" odatle i odahnete s olakšanjem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.