U trendu

Nedostatak higijene kod vaših domaćina

Nekada se dešava da ostajete u gostima duže nego jedno veče ili popodne, može da bude dan ili više. I to je lepo, druženje i gostoprimstvo su uvek lepe stvari, samo nekad ispadne da higijenske navike vaših domaćina baš i nisu po vašem ukusu – a opet, ne želite da ispadnete nepristojni.
Recimo, imate neke prijatelje koje ste ranije viđali kod drugih, ali nikada niste bili u njihovom domu. Dogovorite se s njima da ovim ili onim povodom budete dan-dva njihovi gosti. Možda samo vi, a možda i vaš suprug i dete. Kad stignete kod njih, vidite da je to verovatno najprljaviji dom u kome ste ikad bili, prašina je svuda, prljavi prozori, prljavi podovi, sve je masno… Onda vidite i spavaću sobu u koju ste smešteni, izgleda da ni čaršavi na krevetima nisu promenjeni. Ne smatrate sebe strogom osobom kad se o higijeni radi, ne mislite da bi vas malo prljavštine ubilo, ali ovo vam je ipak previše, naročito ako imate i dete sa sobom. Šta tad?
Svakako da ne bi trebalo određivati drugima na koji način će da žive – njihov dom, njihova stvar. Međutim, kad njihov način života počne da zahvata i vas, to već može da bude problem. Ukoliko je bilo dogovoreno da ostanete nekoliko dana, najzgodnije je da smislite neki izgovor da odete što pre – neko se razboleo pa morate da se brinete o toj osobi, vaš suprug je poslom hitno pozvan pa i vi idete (eh, ti šefovi, ne daju vam ni trenutka predaha)… Bilo kakav iole uverljiv izgovor može da posluži.
A ako je to gostoprimstvo na jedan dan? Bilo bi nepristojno smesta otići; istrpite taj jedan dan nekako, stavite svoje kapute na krevete pa spavajte na njima umesto na prljavim čaršavima, a kad stignete svojoj lepoj, čistoj kućici, preduzmite sve higijenske mere koje smatrate potrebnim (temeljno tuširanje i pranje kose, temeljno pranje odeće – ipak ne govorimo o tome da spalite sve što ste nosili u tom domu).
I, naravno, nemojte više ostajati kod tih ljudi – ako vam se sviđaju kao osobe za druženje, ima i drugih mesta na kojima se možete viđati s njima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.