U trendu

Nega lica posle tridesete

Kozmetička industrija napreduje sve više i sve brže, u šta se možete osvedočiti i same – dovoljno je da pogledate sva ona lica koja deluju znatno mlađe nego što njihove vlasnice zaista imaju godina. Zlatno pravilo je, kao i uvek, da je bolje sprečiti nego lečiti – to jest, da je s pravilnom negom lica najbolje početi na vreme, još pre nego što koža počne da se vidljivo opušta, pre nego što nastanu bore. Podrazumeva se da ni kozmetika ipak nije čarobni štapić koji će sprečiti da ikad dobijete bore, ali uz pravilno postupanje dobijanje bora može se prilično odložiti. Evo na šta bi trebalo da obrate pažnju dame koje su prešle tridesetu.
U tim godinama koža već pomalo počinje da gubi elastičnost. Zbog toga, bilo bi zgodno kad biste izbegavale da se mrštite. Bore smejalice deluju simpatično i govore ljudima oko vas da ste vi jedna vedra osoba u čijem je društvu veoma prijatno, ali bore nastale mrštenjem imaju suprotan efekat.
Ukoliko vaša dosadašnja dnevna krema nije imala zaštitu od sunca, obavezno počnite i s tim. Srećom, većina dnevnih krema koje se danas proizvode imaju neku zaštitu; za vaše godine i za naše podneblje idealno bi bilo da je zaštitni faktor barem 15 (u toku leta i jači), kao i da dnevna krema sadrži antioksidante i vitamine. Takva krema odlična je prevencija za pojavu bora.
Posle tridesete trebalo bi da počnete da koristite i posebnu kremu za negu kože oko očiju. Pored toga što će uspešno usporiti pojavu bora, daće i svežinu vašem pogledu, naročito posle neprospavanih noći.
Ako vam koža nije osetljiva ni problematična, moguće je da dosad niste koristile noćnu kremu, odnosno, da vam nije bila ni potrebna. Sada bi bio idealan trenutak da počnete da je koristite – odaberite neku na bazi retinola, koja sadrži salicilnu kiselinu, vitamine A, C i E i aminokiseline.
Koža oko usana takođe bi mogla da postane problematična zona, naročito ako ste pušač. Danas sve više kozmetičkih kuća proizvodi kreme specijalno za ovu zonu. Te kreme obogaćene su biljnim ekstraktima poput afričkog manga i hibiskusa, koji obnavljaju i zatežu kožu oko usana – dodatni efekat je da vam usne postaju punije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar