Neizostavan detalj: trepavice

Veliki je broj ljudi, i muškaraca i žena, koji prilikom upoznavanja (ili samo viđenja u prolazu) prvo primete oči. Kao što znamo, lepo sređene trepavice mogu i te kako da istaknu oči; mogu da navedu sve koji vas vide da vam se dive, pa im tako valja posvetiti posebnu pažnju.

Sve žene (ili skoro sve) žele dugačke i guste trepavice (mada ne predugačke, jer onda smetaju). Ukoliko niste zadovoljne izgledom svojih trepavica, a maskara ne daje dovoljno dobre rezultate, postoji mogućnost nadogradnje trepavica. To nije isto kao i nekadašnje veštačke trepavice; one su se lepile iz jednog komada, preko celog kapka i izgledale su veštački – to nije loše izgledalo na gala prijemu, ali u svim drugim prilikama jeste. Današnja metoda nadogradnje trepavica je nešto drugo.

Uglavnom se obavlja u kozmetičkim salonima, mada je možete obaviti i same, ako imate dovoljno iskustva s tim. Razlika u odnosu na nekadašnje veštačke trepavice je ta što se ovde lepe „snopići“ dlačica tačno na onim mestima gde su vaše sopstvene trepavice retke. Time se postiže prirodan izgled. Pored toga, trepavice se proizvode u tri veličine, tako da možete odabrati one u skladu sa dužinom svojih trepavica i time takođe izbeći suviše veštački izgled. Ovako nadograđene trepavice traju dve nedelje; radi se na tome da se proizvedu one koje bi trajale mesec dana, koliko traju i prirodne.

Ovaj postupak je bezbolan i bezopasan – ukoliko imate zdrave oči i normalnu kožu. Ukoliko imate konjunktivitis, rizikujete češće upale oka. Masna koža kapaka je nezgodna pošto masnoća rastvara lepak, pa će vam trepavice kraće trajati (iz istog razloga ne bi trebalo da koristite masne kreme dok imate nadograđene trepavice). Suva koža kapaka je takođe nezgodna, jer zbog nadograđenih trepavica ne bi trebalo da koristite masne kreme, pa možete dobiti bore. Ako imate slabe trepavice koje lako opadaju, nadogradnja trepavica će ubrzati to opadanje. Još jedan mogući problem: alergija na lepak (to ćete lako proveriti – zalepite dve-tri dlačice na kapak i sačekajte da vidite da li dolazi do crvenila i nadražaja).

Ako nemate nijedan od navedenih problema, a želite guste i lepe trepavice, nadogradnja je pravo rešenje za vas. Sve što potom treba da učinite jeste to da trepnete nekoliko puta i uživate u divljenju svoje okoline.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.