Neposlušna kosa

Postoje dani u kojima nas sopstveno telo izda: sa licem jednostavno nešto nije u redu (izgleda kao da je neko u toku noći malo „razmestio“ elemente), odeća ne stoji kao inače… Ipak, najviše problema može doneti neposlušnost kose. Bilo da oblik frizure odaje noćni položaj prilikom spavanja ili da nam jednostavno nije lako da sredimo frizuru, kosa može da učini da se osećamo prilično neslavno.

Međutim, ove dane „loše kose“ moguće je preduprediti, ako ne i sasvim iskoreniti, putem nekoliko mudrih poteza. Pre svega, postoji nekoliko načina da se kosa permanentno drži u urednom stanju. Jedan od ključnih „recepata“ je odlazak dobrom frizeru (koji će umeti da proceni vrstu kose) i pravljenje frizure koja se lako održava. Sa dobrom frizurom i njenim redovnim ažuriranjem – rizik od ustajanja i zgražavanja nad nesređenošću sopstvene glave prilično se smanjuje.

Važan je i tip šampona i kondicionera koji koristite. U prodavnici, većina kozmetičkih preparata za kosu izgleda bajno: ipak, svaki je uglavnom napravljen za određeni tip kose, te o tome treba povesti računa. Kondicioner treba dobro isprati sa kose – u protivnom, vlasi će biti bez sjaja, a cela kosa izgledaće slepljeno i nezdravo.

Sušenje kose fenom ponekad ne prija kosi, posebno ukoliko ga redovno praktikujete. Vrhovi dlaka postaju iskrzani, a kosa suva. Sa dolaskom toplijih dana treba preći na varijantu „prirodnog“ sušenja, barem na neko vreme.

Povedete li računa o generalnom stanju kose, dani „loše frizure“ postaće prošlost. To ne zahteva skupe preparate, već minimum nege uz koji će vaša kosa zablistati (i više neće biti neprijatnih jutarnjih iznenađenja).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.