U trendu

Nepoznati zapitkuju o vašoj trudnoći

Videti trudnicu je obično lep prizor, jer ste svesni da pred sobom imate nekoga u kome se razvija nov život, što je divno i čudesno. Ipak, trudnoća je veoma lična stvar, tako da su zapitkivanja koja potpuno nepoznate osobe nekad dopuštaju sebi neprimerena.
Da ne bude zabune, ne govorimo o tome kad neko vidi da je trudnici pozlilo pa je pita da li joj je dobro i da li joj treba pomoć, kao ni na ljubazno pitanje da li želi da sedne u javnom prevozu. Govorimo o tome kada vas, videvši (ili pogrešno zaključivši) da ste u drugom stanju, vama potpuno nepoznata osoba pita kada beba dolazi na svet, prema obliku vašeg stomaka nagađa hoće li biti dečko ili curica i pita vas jeste li već na ultrazvuku videli koji je pol nerođenog deteta, pita vas jeste li se opredelili za ime… Zadiranje u vašu privatnost – od strane vama potpuno nepoznatih osoba. Ni oni koji vas znaju ne bi trebalo, prema pravilima pristojnosti, da pitaju ama baš sve što im padne na pamet, ma koliko radoznali bili, a oni koje ne poznajete svakako ne bi trebalo da podrazumevaju da ste, zato što ste u drugom stanju, raspoloženi za ćaskanje sa svakim radoznalim neznancem. Jeste da osobe koje tako zapitkuju najčešće nemaju nikakve loše namere i samo su iskreno radoznale, ali vi i dalje imate prava na privatnost.
Ume da bude prilično teško ne naljutiti se na one koji vas tako zapitkuju. Zbog trudnoće je u vama prava hormonska bura, možda vas je nešto već iznerviralo tog dana, sada se još i ta osoba našla sa svojim pitanjima… A opet, ne želite da budete nepristojni ni neljubazni, samo da vas ostave na miru. Šta učiniti?
U drugačijim situacijama, hladno reći da ne želite da razgovarate o tome i zatim ignorisati tu nepoznatu osobu moglo bi da ima efekta, ali kad se o trudnoći radi, ako kažete da ne želite da razgovarate o tome to može vrlo lako biti shvaćeno kao da nešto nije u redu, možda je i nešto opasno, problematično… I nepoznati radoznalac smesta postaje još ljubopitljiviji.
Moglo bi da pomogne da se nasmešite, odmahnete rukom i nešto neodređeno odgovorite. Na primer, ako su vas pitali kada će beba doći na svet, da neće doći dovoljno brzo. Nakon toga se možete pretvarati da ste se zamislili, i "prečuti" dodatna pitanja, ako ih bude. Tako ćete, ukupno uzev, delovati slatko i šarmantno, a nepoznatima nećete odgovarati na pitanja koja nije ni trebalo da postavljaju.
Razume se, ovo sve važi ako niste raspoloženi za razgovor. Ako jeste, baš vas je obradovalo što se neko nepoznat zainteresovao i raspituje se o bepčetu koje s nestrpljenjem očekujete, uživajte u ćaskanju!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar