Neukus u oblačenju, šta da radite?

Neukus u oblačenju nije nimalo neobična pojava, i ima onih kojima je zaista odbojna. Ipak, tu nema mnogo toga što možete da učinite – najčešće je najpraktičnije da jednostavno gledate negde drugde. Ne možete svakom čiji vam se izgled ne dopadne da određujete kako će da se oblači.
Ideja o neukusu u oblačenju uglavnom se razlikuje od osobe do osobe – možete videti nekog starijeg kako gunđa zbog mlade devojke koja je po letnjoj vrućini u majici na bretele i u mini suknji (ne toliko mini da bi joj se video donji veš), ima ko će smatrati da je nepristojno da se devojci uopšte vidi vrat… A biće i slučajeva kada će se većina složiti da je takav izgled neukusan, recimo, muškarac koji u razdrljenoj košulji (i izrazito maljavih grudi) ide gradom, žena s dekolteom toliko dubokim da samo što se bradavice ne vide, u suknji toliko kratkoj da se vidi donji veš, muškarac s farmerkama ili pantalonama koje padaju toliko nisko da se vidi donji veš, žena s pantalonama koje padaju toliko nisko da joj se vidi guza (u donjem vešu ili bez njega), krupne osobe u pretesnoj odeći tako da im salo "kipi"… Ovog puta, ne govorimo o higijeni niti o neprijatnim mirisima, samo o neukusnom izgledu.
Šta kad vidite tako nešto? Ništa. Prizor vam se ne sviđa, ali ne možete nepoznatim osobama da naredite da odu kući i presvuku se u nešto pristojno. Ne možete to da uradite ni s osobama koje znate, osim ako se ne radi o vašem maloletnom detetu. Sve što možete, ako vam takav prizor baš smeta, jeste da pogledate nešto drugo.
Dešava se da vam takav prizor, ako vam je izrazito neprijatan, pokvari uživanje u nečemu – na primer, u restoranu ste sa svojim društvom, i nemate baš želju da u toku jela gledate delove tuđih guza. Ali, ni tada ne možete ljudima da naređujete kako će se ponašati – u takvoj situaciji najbolje je pogled usredsrediti na sopstveni tanjir ili na drage osobe s kojima ste izašli. Ako se zaista usredsredite na sagovornike ili na hranu, ionako nećete imati kad da primetite kako se neki tamo ljudi oblače, osim ako vam baš ne uskoče u tanjir ili na sto.
Uvek je moguće primetiti nešto neprijatno, ali i prijatno – na vama je šta ćete odabrati da posmatrate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.