Neverovatna tehnika negovanja: Nikada ne koriste peškir i zato imaju baršunastu kožu

Žene iz Južne Koreje su poznate širom sveta kao žene koje imaju možda i najlepšu kožu na svetu. Gotovo niko ne ulaže toliko vremena i ljubavi za negu kože kao što to rade one. Neverovatno su posvećene svom izgledu i usvajaju svaki novi trend. Jedna od njihovih navika jeste da nikada ne koriste peškir već imaju svoje tehnike za održavanje lepe i baršunaste kože.

1. Čišćenje jedan minut

Skidanje šminke nije baš neka stvar? Korejke se ne bi složile s tim! Naime, mnoge od njih čiste lice jedan minut. Tako se može razviti puno delovanje proizvoda za čišćenje – čak i ako se kasnije ispere. I to ne rade bilo kako, nego pokretima prema gore. Dakle, uvek nanose proizvode za čišćenje pokretima po koži prema gore – a ne prema dole.

2. Vodica za lice

Korejke se kunu u „vodice za lice“. U Koreji postoje različite vodice za lice namenjene raznim tipovima kože. U Koreji se sprejevi ne koriste (samo) za fiksiranje šminke, nego i za negu kože. Umesto tonera možete nakon čišćenja koristiti sprej za lice. Daće dovoljno vlage licu i biti optimalna priprema za šminku.

3. Zaboravite peškir

Nakon čišćenja nemojte sušiti lice peškirom. To Korejke sigurno ne bi radile. Naime, trljanjem može koža vrlo brzo reagovati crvenilom. Kako biste, što je moguće manje, iritirali kožu, te kako bi koža mogla maksimalno sjajiti, treba da preostalu vlagu jednostavno lupkate prstima. Osim toga, ako je lice još uvek malo vlažno, koža može bolje upiti proizvode.

Foto: pexels.com/kampus

4. Lupkanje umesto trljanja

Ovo je stari savet koji je malo ljudi prihvatilo: negu treba naneti laganim lupkanjem, a ne trljanjem. Osim što će se to pobrinuti za bolju prokrvljenost kože, proizvod se kasnije može bolje prihvatiti, pa će dublje prodreti u kožu. Važno je da to radite što je moguće nežnije. Najbolje je istisnuti proizvod najpre na kožu, a onda nežno lupkati dok se ne upije. Inače – tako će se proizvodi brže upiti, piše miss7, a prenosi Glossy.

5. Kokteli za negu kože

Korejke su takođe poznate po tome da često koriste mnoge različite proizvode – svaki posebno ili u kombinaciji. I upravo je to tajna uspeha: kokteli za negu kože. U zavisnosti od toga šta koži treba, možete izmiksati različite serume, pa ih sve zajedno naneti na kožu. Jednostavno, stavite sve proizvode na dlan i lagano lupkanjem nanesite koktel na kožu. Svaka koža u pravilu ima više od jedne potrebe – ponekad nisu dovoljni samo hidratantna krema ili anti-aging

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.